fbpx
fairtrade

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Érzed a diszkrimináció ízét a csokidban?

A munka több mint kétharmadát végzik, de csak a jövedelem negyedét kapják az asszonyok az átlagos elefántcsontparti kakaóültetvényeken. A fairtrade csokoládéba harapva viszont nyugodt lehet a lelkiismereted.

A Fairtrade nem csak a tisztes minimál árat garantálja a termesztőknek, de a nemi alapú bérkülönbségek ellen is fellép a világ minden táján. A garantált minimális felvásárlási ár biztosabb megélhetést, magasabb jövedelmet nyújt a termelőknek akkor is, amikor a világpiaci ár csökken.

“Önbizalmat, magabiztosságot szereztünk, vezetési készségeket tanultunk.” Yvonne, Elefántcsontpart

Amikor fairtrade csokoládét veszel, biztos lehetsz benne, hogy megfelel a Fairtrade követelményeinek. Az egyik ilyen követelmény, előírás, hogy a nőknek beleszólásuk legyen azokba a döntésekbe, amelyek a közösségük vagy az ültetvény jövőjét határozzák meg.

A Fairtrade Alapítvány ennek érdekében közvetlenül, képzésekkel is segíti a nőket abban, hogy vezetőkké válhassanak.

 


 

Ha támogatsz minket, mindent megteszünk, hogy Magyarországon is egyre nagyobb legyen a fairtrade, azaz a méltányos kereskedelemből származó termékek aránya.

 

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000 Ft adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

 

Bármennyit adhatsz, minden apró hozzájárulás számít.

   

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete Bank neve:    Magnet Bank Számlaszám:    16200106-00108490-00000000 IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000 Swift: HBWEHUHB

Köszönjük!


 

Ezt a tartalmat az International Visegrad Fund támogatta. ‘V4 Cooperation for moving forward fair trade as a socially innovative economic model’ (21810223).

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás