fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Elkészítettük az ország legnagyobb fair trade almatortáját

A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Védegylet fair trade almatortával csatlakozott a nemzetközi akciónaphoz, amelyen több mint 15 város aktivistái kérték az Apple-t, hogy biztosítson méltányosabb körülményeket a gyári munkásainak.

Az iPhone-ok és iPad-ok népszerűsége a kínai munkásoknak megalázó munkakörülményeket és túlzott túlórázást jelent – áll a hongkongi székhelyű munkaügyi szervezet, a SACOM ma megjelent beszámolójában.  

Május 7-én a makeITfair és a GoodElectronics nemzetközi kampánynap keretében kérték a világ egyik vezető elektronikai cégét, az Apple-t a fennálló helyzet megváltoztatására. Ha már alma, legyen fair. Fenntartható IT szektort kérünk! – ezzel a szlogennel követelték a civil szervezetek, aktivisták és fogyasztók, hogy az Apple tegye termelési láncát átláthatóvá és méltányossá.

Az akciónap alkalmából ország legnagyobb fair trade almatortájával várta az érdeklődőket a Tudatos Vásárlók Egyesülete és partnerei, a Fair Világ Szövetség és a Védegylet az Andrássy úton. Ez a torta azonban nem egyenlő szeletekből állt, jelképezve azt, hogy milyen keveset kapnak a sokszor kiszolgáltatott körülmények között dolgozó gyári munkások egy Apple iPhone árából.

Fair trade almatorta

Ha szeretnél az ügy mellé állni, az Apple boltokban leadhatod a kampány követeléseit tartalmazó „visszajelző kártyát” (érdeklődni a TVE irodában lehet) vagy elküldheted személyes üzenetedet az Apple-nek a makeITfair internetes portálján (www.makeitfair.org) keresztül, vagy akár a Twitter és a Facebook segítségével.

Az akciónapnak több mint 15 város ad otthont, például Amsterdam (Hollandia), Berlin (Németország), Budapest (Magyarország), Dresden (Németország), Bielefeld (Németország), Dresden (Németország), Hamburg (Németország), Helsinki (Finnország), Lausanne (Svájc), Oldenburg (Németország), Stockholm (Svédország), Tampere (Finnország), Uppsala (Svédország), Utrecht (Hollandia), Guadalajara (Mexikó), Hongkong (HK) és Tapei (Tajvan).

Az akciónap többi eseményéről itt láthatsz képeket >>>

 

További információk:

 

Kép [cc] Dragon Gábor

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás