• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Diákpályázat a fővárosi közlekedésről

2009.06.15. /
A Levegő Munkacsoport és a Millenáris az Európai Mobilitási Hét alkalmából két pályázatot hirdet a budapesti iskolák 11-14 éves korosztálya számára a „Közlekedő gyerekek” címmel.

Alkotói pályázat

Forgalmi dugó, füst, szmog, idegeskedő emberek, zsúfolt, keskeny járdák. Ezek jellemzik ma Budapest közlekedését. Ti hogy változtatnátok ezen, ha lehetőségetek lenne megtervezni a főváros közlekedését? Álmaitokat, elképzeléseiteket rajzoljátok le!

Ragadjatok ceruzát/krétát/festéket és egy A4-es vagy A3-as papírt, és készítsetek fekete-fehér vagy színes képet Budapest ideális közlekedéséről. Mutassátok meg, hogy lehetne környezetkímélő módon, kényelmesen közlekedni a fővárosban. Amennyiben a benyújtott

pályamunka elnyeri a zsűri tetszését, a nyertes alkotásokat kiállítják a Millenáris parkban és az alkotókat meghívják a Fővárosi Diák Közgyűlésbe 2009. szeptember 19-én a Millenáris Parkba.

 

Előadói pályázat

Forgalmi dugó, füst, szmog, idegeskedő emberek, zsúfolt, keskeny járdák. Ezek jellemzik ma Budapest közlekedését. Ti hogy változtatnátok ezen, ha ti ülnétek a döntéseket hozó politikusok székében? Írjátok meg álmaitokat, elképzeléseiteket!

A pályázóknak egy kidolgozott programot kell benyújtaniuk, amelyben leírják, hogyan változtatnák meg Budapest közlekedési programját, milyen eszközöket használnának ahhoz, hogy Budapest tisztább élhetőbb város legyen. A pályázat első helyezettje a Fővárosi Diák Közgyűlés főpolgármestere, a második helyezett pedig a levezető elnöke lesz.

 

További információ a pályázatról Levegő Munkacsoport honlapján >>>  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében