fbpx

| Szabó Rozi

Budapest Első Esti Piaca a Király utcában

Sokan nem tudnak reggel vagy délelőttönként piacra járni, ezért találták ki a szervezők az esti piacot. Az első piacnapon megnéztük mit találunk, milyen a hangulat és milyenek az árak.

Csütörtökönként délután egytől este kilencig lesz nyitva a budapesti Király utcába álmodott termelői és kézműves piac. Szimpatikus kezdeményezés, drukkolunk nekik.

 

Inkább különlegességek, mint a heti rutin

A piac tökéletes, ha natúrkencét, szappant, kolbászféleséget vagy házi sajtot keres az ember, esetleg kézzel horgolt babaruhát, lakat vagy kalapács alakú csokit, fából készült gyönyörűségeket, de a heti bevásárlást egyelőre még nem lehet itt megoldani.

Horgolt ruha…

 

…házi sajt…

 

…jóféle kolbászok

 

Egyelőre csak egyetlen pultnál találtunk zöldséget és gyümölcsöt, bár az bió volt. Emellett az esti piacon láttunk kenyerest, bio ivóvelest, karácsonyi vásárba illő iparművészt, savanyúságost, csípős ínyencségeket kínáló kistermelőt, mézeskalácsost.

A bioárus

Mivel ez az első alkalom volt, még bármilyen irányba fejlődhet a piac. A szervezők egy termelői és biopiacot szeretnének, sok-sok kézműves termékkel, este zenével.

 

19-20 árus, de lehetne bőven több is

A nyitó napon, délután 5-től 6-ig voltunk kint, akkor 19-20 eladót számoltunk. A hely abszolút alkalmas nagyobb tömeg befogadására is, és simán elfér még ugyanennyi pult. A világítással voltak problémák, például volt olyan árus, akinek a pultja teljesen sötétbe burkolódzott. Az élelmesebbek mondjuk hazaugrasztottak valakit (vagy már eleve gondoltak rá) egy asztali lámpáért, így sokkal hívogatóbbá vált a portékájuk.

 

Sötét volt az esti piacon

 

Kevés, de nagyon kedves bió

Mindegyik árus saját kézműves termékeit árulta, de bió minősített termékeket csak egy helyen találtunk: napraforgóolajat, pirospaprikát, gyümölcsös és zöldséges ivóleveket. Az ivóleves árus nagyon kedves volt, mindegy levet végigkóstoltatta, nemcsak velem. Reméljük bővebb lesz a bió felhozatal.

 

 

Kézműves piaci árak

Az árak megfelelnek a szokásos kézműves piaci áraknak. 1 kiló kolbász 2800 körül, egy szappan 800 Ft, egy 5 literes bio ivólé 2500 Ft volt.

 

 

Kedves, hívogató hangulat

A piaci árusok kedvesek voltak az első napon. Kaptunk kóstolót, egy helyen ajándékot is. A fa használati tárgyakat áruló kézműves megmutatta, hogyan kell kanalt faragni, szóval igazán kellemes a hangulat, szórakoztató a hely.

 

Budapest Első Esti Piaca
Helyszín: VI. ker. Király utca 8-10. 8 (Central Passage)
Nyitva: Minden csütörtökön 13-21 óráig

 

 

 

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás