fbpx

| Magyar Design Évkönyv 2013

Bemutatkozik a Botanika kollekció

Új öko- és felelős design sorozatot indítunk. A Magyar Design Évkönyv 2013-ból ezúttal a festőnövényekkel színezett Botanika kollekciót mutatjuk be.

Az ökodesign kitűnő példája Hajgató Sára márkája, a Botanika, amely festőnövényekkel színezett pamutvászon neszesszerekből, színátmenetes, pamutgéz sálakból, fonott kötélből készült nyakbavalókból és ásványfüggőkből áll. 

 

Sára a növényeket saját maga gyűjti, illetve a kertjében termeszti, és az organikus alapanyagokat ő maga festi meg természetes vegykonyhájában. 

 

Az alkotási folyamat minden egyes lépése fenntartható, hiszen a tervező helyi és megújuló alapanyagokat használ, a festőnövények kitűnő alternatívái a mesterséges színezékeknek, a csomagolás pedig környezetbarát. 

 

Még több öko, felelős és klassz termék és történet magyar dizájnerektől a Magyar Design Évkönyv 2013-ban, itt:

 

 

 

Szöveg és fotó (c): Magyar Design Évkönyv 2013, © Text and Design, 2014, MOME Alapítvány

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás