• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Autós gyerekülést vásárolsz? Legyen első a biztonság

2018.10.08. /

Együttnövő ülés, isofix-rendszer, I-size ülés. Autós gyerekülés vásárlásakor rengeteg szemponttal és típussal találkozunk. Mi alapján döntsünk? Két Tudatos Vásárló Kedvezménykártya partnerünk elmondja, mi alapján választott.

 

Bokor Zsófia, a naturanyu.hu webáruház tulajdonosa

Zsófia, Tudatos Vásárló Kedvezménykártya elfogadóhelyünk, a Naturanyu tulajdonosának a biztonság után talán a legfontosabb szempont volt, hogy az ülést könnyen és a lehető legjobban  hátra lehessen dönteni.

Az is fontos, hogy meddig tudjuk, illetve meddig akarjuk majd használni ugyanazt az ülést, hiszen az árak tekintetében elég nagy különbségek vannak. Ha hosszútávra tervezünk, akkor jobban járunk az együttnövő autós gyereküléssel, de a súlyhatárra ilyenkor figyeljünk, hiszen gyakran ezeket az üléseket már eleve nagyobb gyerekekre tervezik.

A kényelmi szempontok se legyenek utolsók, mert nem mindegy, hogy mekkora súlyú ülést kell majd ki-be pakolnunk.

Minden esetben figelembe kell venni a gyermek magasságát, életkorát és súlyát, hogy végül, amikor már használjuk, ne csalódjunk.

 

Tatár Marianna, a Mamamibolt tulajdonosa

"Egy autósülés kiválasztásakor mindenképpen a biztonság, a tesztek alapján döntenék ma is és döntöttem az első gyerekünknél. Ma már nagyon örülök, hogy jó minőséget választottunk, mert a harmadik gyerek használja és még tökéletes. Autós gyerekülés esetén én az új mellett tettem le a voksomat."

 

Válassz tudatosan!

Autós gyerekülés tesztünkben 46 ülést teszteltünk. A tesztben az ülések biztonságosságát vizsgáltuk, hogy mennyire könnyen használhatóak: mennyire könnyű rögzíteni és tisztítani és azt is, hogy előfordulhat-e,  hogy rosszul rögzítsük az ülést. A tesztből az is kiderül, hogy mennyire kényelmesek a különböző ülések és tartalmaznak-e káros vegyi anyagokat.

Tesztünkből kiderül, hogy vannak az átlagosnál biztonságosabb autós gyerkülések, és az árak között jelentős eltérések vannak.

A teszt elérhető itt: https://tesztek.tudatosvasarlo.hu/autosgyerekules

Az autós gyerekülés teszt ára 1.930 forint. Támogatnád a Tudatos Vásárlók Egyesületét? Legyél Szupertag, amivel az összes teszthez hozzáférhetsz!

 

Nézd meg 46 autós gyerekülés tesztjét!

   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében