fbpx

| Tudatos Vásárló

Az appon keresztül olcsóbban megvehető a maradék élelmiszer

Szerencsére egyre többen dolgoznak azon, hogy minél kevesebb ehető étel landoljon a szemetesben, remek példa erre az olasz Last Minute sotto Casa applikáció is, amely a boltokat köti össze a helyi lakókkal.

Az ötlet lényege, hogy a bolt tulajdonosa a nap vége felé jelzi, hogy milyen áruja maradt, amit egyébként kénytelen lenne kidobni, ezért jelentős kedvezménnyel adja a következő órákban. A telefonos applikáción keresztül a közelben lakók látják, hogy miből választhatnak, és mivel közel esik a lakóhelyükhöz, rövid időn belül valóban meg is veszik. Így rengeteg étel hasznosul, és nem a kukában végzi.

A program sikerét jelzi, hogy az indulást követő néhány hónapban mintegy 30.000 felhasználó regisztrált, így összesen egy hónap alatt mintegy 15 tonna ételt mentettek meg egész Olaszországban. 

 

 

Kép: LMSC 

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 
A cikk az NKA Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Kollégiuma 201201/00186 pályázat támogatásával készült. 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás