fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

8 divat- és szépségápolási cikk, amelyre kötelező a jótállás

10 000 forint eladási ár felett divat- és szépségápolási cikkekre is jótállást (más néven garanciát) kell adni. 

 

Egy 2014-es jogszabályváltozást követően kötelező egyéves jótállás (garancia) vonatkozik többek között ezekre a termékekre 10 000 forint eladási ár felett:

 

Napszemüveg

 

Óra

 

Ékszer

 

Szőrmeruházat (nemes és félnemes)

 

Hajszárító

 

Epilálógép

 

Hajformázógép

 

Villanyborotva

 

 

Ha ezek valamely tartozéka vagy alkotórésze is többe kerül, mint 10 000 forint, azokra is kötelező jótállás (garancia) vonatkozik. 

 

 

Jótállás: az eladó garantálja, hogy a jótállási idő lejártáig a termék hibátlanul működik. Ha a jótállási idő lejárta előtt kiderül a termék minőségi hibája, az eladó csakis akkor mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka az eladás után, a nem rendeltetésszerű használata vagy kezelése miatt keletkezett. 
A kötelező jótállás (garancia) a Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott tartós fogyasztási cikkekre terjed ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: Flickr: EVISU SunGlass 114, GlitzUK, United Salon Supplie, Dreamstime: Felix Mizioznikov, Dibasaliplas, Jarp3, Anton Starikov, Georgii Dolgykh, Venusangel, Jovani Carlo Gorospe

 

 

 

 

Tetszett a cikk? Támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással. Köszönjük!

 

   
 

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás