• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

6 tipp az öko és etikus húsvéthoz

2017.04.04. /

Összeszedtünk néhány tippet, hogy a húsvéti készülődés ne csak neked, de a nyusziknak, tyúkoknak, és még sok más embernek is jó legyen. 

1. Figyeld a logót! Lepd meg a családot és magadat fairtrade csokinyuszival, csokitojással. Itt találold azoknak a boltoknak a listáját, ahol ezek a termékek kaphatók. 

 

2. Figyeld a számot! 0, 1 vagy 2 az igazi! Ha szupermarketben veszed a tojást, válaszad a mélyalmos, szabadtartású vagy bio tartásmódból származót a ketrecben sínylődő tyúkoké helyett. Vagy vásárolj közvetlenül a termelőtől. A Tudatos Vásárlók Egyesülete összeállított egy listát a jelenleg is működő közösségi gazdaságok, dobozrendszerek és bevásárlóközösségekről, illetve ajánljuk a YouTyúkot is, mint friss házitojás beszerzései lehetőségét.

 

3. Tojásfestésnél lehetőleg természetes festőanyaggal dolgozz. 

 

 

4. Ha ráádtört a tavaszi nagytakarítási láz, használj környezet- és egészségkímélő tisztítószereket, hogy ne csak látszólag tiszta, de valóban méregmentes is legyen a lakás.  

 

5. A húsvéti dekoráció készítésénél is érdemes arra figyelni, hogy természetes, lebomló alapanyagokkal dolgozz, vagy olyan dekorációt készíts, amit a következő években többször is újrahasznosíthatsz, így nem termelsz felesleges hulladékot.  

 

6. Mielőtt élő nyuszit veszel ajándékba, alaposan gondold át az ezzel járó nehézségeket is. Ha teheted, inkább fogadj örökbe jelképesen egy állatkerti állatot vagy menhelyi kutyát

 

 

Nyitókép: pixabay.com

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-16-2016-00023 jelű pályázat keretében valósult meg.  


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében