fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A CBA megsértődött és perel a 30 milliós bírság miatt

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt 30 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a CBA-ra, részben mert az valótlan árakat tüntetett fel a reklámújságjában. A CBA nem fogadja el az indoklást.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) azért indított vizsgálatot a vállalkozással szemben, mert a 2010. május 20-29. között érvényes, a CBA üzlethálózat egészét érintő reklámújságját úgy jelentette meg, hogy az abban feltüntetett egyes termékek ára nem volt azonos az ország dunántúli régiójában található CBA üzletekre érvényes árakkal. Ezzel egyidejűleg a vállalkozás nem gondoskodott arról, hogy a termékeket elérhetővé tegye a fogyasztók számára minden franchise üzletében, így a fogyasztók több terméket nem tudtak megvásárolni. Továbbá nem alakított ki egy egységes gyakorlatot az akciós árakra vonatkozóan, ami azt eredményezte, hogy a fogyasztók bizonyos esetekben az országos akcióban közölt áraknál magasabb összeget fizettek az egyes termékekért.

A bírság meghatározásánál a Versenyhivatal figyelemmel volt arra, hogy a hirdetések több mint két éven át jelentek meg, így a fogyasztók széles körét érte el, továbbá arra, hogy a jogsértést a piac egyik jelentős szereplője követte el. “Megalapozatlannak tartjuk a Gazdasági Versenyhivatal döntését, mind a megállapított tényállás, mind pedig a kiszabott büntetés tekintetében” – fogalmazott közleményében a cég, hozzátéve, hogy a GVH nem vette figyelembe a CBA által előadott tényeket. “Mindezek alapján a határozat felülvizsgálata érdekében bírósághoz fordulunk” – tették hozzá.

 

Forrás: GVH sajtóközleménye, Tőzsdefórum

Kép: GVH

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás