fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Búcsú

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Ma helyezik végső nyugalomra a szeptember 1-én, 58 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Garai Istvánt, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület elnökét.Garai István (1950-2008) a hazai fogyasztóvédelem egyik meghatározó alakja volt, jó három évtizedes szakmai múlttal a háta mögött. Mérnök-közgazdász végzettségével a nyolcvanas évek eleje óta foglalkozott fogyasztóvédelemmel.

Fogyasztóvédelmi karrierjének első évtizedében az 1982-ben létrehozott Fogyasztók Országos Tanácsának (FOT) titkáraként tevékenykedett. Rövid kitérő után 1994-ben tért vissza a fogyasztóvédelemhez, hogy betöltse a FOT 1991-es átszervezésével alakított Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) titkári tisztjét. 1997-től az OFE ügyvezető elnöke, végül elnöke lett. 2004 óta vett részt az EU Gazdasági és Szociális Bizottságának, 2005-től pedig az Európai Fogyasztóvédelmi Szervezet (BEUC) Végrehajtó Bizottságának munkájában, de tagja volt a Fogyasztóvédelmi Világszervezet (Consumers International) Kelet-Közép-Európai Tanácsadó Testületének is.

Munkáját 1996-ban Klauzál Díjjal, 2001-ben Civil Fogyasztóvédelemért Díjjal ismerték el. 2005-ben a kormányzat a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki, 2008-ban pedig a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Fogyasztóvédelemért Díját vehette át.

Végső nyugalomra 12.30-kor az Óbudai temetőben helyezik. A Tudatos Vásárlók Egyesülete ezúton tiszteleg emléke előtt.

 

Kép [c] OFE

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok