fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Bringázol? Akkor ez neked szól!

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Ismered a Magyar Kerékpárosklubot? Tudtad, hogy nagyrészt nekik köszönhető, hogy egyre jobb bicajutak épülnek és egyre többen pattannak két kerékre? Csatlakozz most hozzájuk, hogy ne csak a szubkultúra, hanem a bicajutak és tovább épülhessenek.

A Magyar Kerékpárosklub a kerékpározás hazai terjedésének elősegítéséért, a bicajos kultúra megteremtéséért dolgozik. Sok programjuk és kampányuk közül a legnépszerűbb a Bringázz munkába! (Bam), amelynek tavaly őszi felvonásában majd ötezren vettek rész, 1700 vállalat és oktatási intézmény képviseltette magát. Együttesen közel 1 millió km-t tekertek és ennek köszönhetően 171 tonna CO2 kibocsátásától kíméltétek meg a légkört (Az egy főre jutó éves CO2 kibocsátás Magyarországon 5,6 tonna).

Bicajjal soha nincs dugó

Egyedülálló programjuk a Bebiciklizés, kifejezetten a bizonytalan kerékpárosoknak. A fix útvonalakon haladó egyalkalmas vezetett kerekezés alatt sok fontos információt megtudhatsz a városi bicajozásról és kipróbáltan magadra szedhetsz annyi önbizalmat, hogy kedved legyen utána egyedül is nekivágni.

Bábáskodásukkal indul idén tavasszal a Budapesti Közbringa projekt. A Nyugat-Európában már működő rendszer lényege, hogy a tervezett 74 városi gyűjtőállomásról bárki kölcsönözhet bicajt a városi utazáshoz a Budapesti Biciklik (BuBi) közül, amit használat után bármelyik másik gyűjtőállomásra leadhat.

A szervezet fontos szereplője a közéletnek, szakmai segítséget nyújt a vonatkozó kormányzati döntések előkészítésénél, illetve közreműködik a tervek elkészítésében és megvalósításában, erős lobbyerejébel a kerékpárosokat képviseli. Ma nagyjából 1200 tagjuk van, ami hazai viszonylatban soknak számít, az önfenntartáshoz viszont legalább 3500 tagra lenne szükségük. Csatlakozz te is, beszéld rá a barátaidat, ismerőseidet, családtagjaidat, lépjenek be a Kerékpárosklubba! Segíts te is új tagot toborozni, hogy tovább képviselhessék a kerékpárosok érdekeit és projektjeit!

Forrás: Magyar Kerékpárosklub

Kép: (CC) kharied

Ajánlom másnak
támogass

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

A tudatos vásárló 12 pontja

Környezettudatosságra fel! – Videón a Tudatos Vásárló 12 pontja

A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat: Te döntöd el, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok