fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Bringázol? Akkor ez neked szól!

Ismered a Magyar Kerékpárosklubot? Tudtad, hogy nagyrészt nekik köszönhető, hogy egyre jobb bicajutak épülnek és egyre többen pattannak két kerékre? Csatlakozz most hozzájuk, hogy ne csak a szubkultúra, hanem a bicajutak és tovább épülhessenek.

A Magyar Kerékpárosklub a kerékpározás hazai terjedésének elősegítéséért, a bicajos kultúra megteremtéséért dolgozik. Sok programjuk és kampányuk közül a legnépszerűbb a Bringázz munkába! (Bam), amelynek tavaly őszi felvonásában majd ötezren vettek rész, 1700 vállalat és oktatási intézmény képviseltette magát. Együttesen közel 1 millió km-t tekertek és ennek köszönhetően 171 tonna CO2 kibocsátásától kíméltétek meg a légkört (Az egy főre jutó éves CO2 kibocsátás Magyarországon 5,6 tonna).

Bicajjal soha nincs dugó

Egyedülálló programjuk a Bebiciklizés, kifejezetten a bizonytalan kerékpárosoknak. A fix útvonalakon haladó egyalkalmas vezetett kerekezés alatt sok fontos információt megtudhatsz a városi bicajozásról és kipróbáltan magadra szedhetsz annyi önbizalmat, hogy kedved legyen utána egyedül is nekivágni.

Bábáskodásukkal indul idén tavasszal a Budapesti Közbringa projekt. A Nyugat-Európában már működő rendszer lényege, hogy a tervezett 74 városi gyűjtőállomásról bárki kölcsönözhet bicajt a városi utazáshoz a Budapesti Biciklik (BuBi) közül, amit használat után bármelyik másik gyűjtőállomásra leadhat.

A szervezet fontos szereplője a közéletnek, szakmai segítséget nyújt a vonatkozó kormányzati döntések előkészítésénél, illetve közreműködik a tervek elkészítésében és megvalósításában, erős lobbyerejébel a kerékpárosokat képviseli. Ma nagyjából 1200 tagjuk van, ami hazai viszonylatban soknak számít, az önfenntartáshoz viszont legalább 3500 tagra lenne szükségük. Csatlakozz te is, beszéld rá a barátaidat, ismerőseidet, családtagjaidat, lépjenek be a Kerékpárosklubba! Segíts te is új tagot toborozni, hogy tovább képviselhessék a kerékpárosok érdekeit és projektjeit!

Forrás: Magyar Kerékpárosklub

Kép: (CC) kharied

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás