fbpx

A Tudatos Vásárlók kampány- és bojkottszervezési kézikönyve

Mi a bojkott? Öncélú civil hőzöngés vagy olyan cselekvési lehetőség, amivel a vállalatokat felelős – a környezettel és társadalommal szemben méltányos – viselkedésre és gazdálkodásra ösztönözhetjük?

A történelemből számos példát ismerünk, amelyek a fogyasztói bojkottok hatékonyságát bizonyítják. Ezek nyomán nem egyszer komoly politikai és gazdasági hatalmak-hatalmasságok rendültek meg, kényszerültek engedményekre és a követelések teljesítésére. Egy amerikai felmérés szerint maguk az üzleti szereplők is hatékonyabbnak tartják a bojkottokat az ellenük indított pereknél, petícióknál vagy lobbizásnál.

Ha a bojkott eszközéhez nyúlunk, stratéga módjára kell gondolkodnunk. Kirívó visszásságok esetén erőteljesebben kell fellépnünk, messze túl a saját fogyasztási szokásaink megreformálásán. Meg kell győznünk, és be kell vonnunk másokat is, hogy bojkottunk minél szélesebb tömegbázisra, valódi hatékonyságra tegyen szert.

Kampány- és bojkottszervezési kézikönyvünkkel ebben a munkában szeretnénk segíteni. Meggyőződésünk, hogy a fenntartható gazdaság nem fikció. Ahhoz azonban, hogy megvalósuljon, a gazdaság egynémely szereplőjét bizony nem árt társadalmi nyomás alá helyezni. S ha valami nagyon szúrja a szemünket…

…bojkottra fel!

kampany_es_bojkott_szervezesi_kezikonyv

 

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás