fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Bojkott a Rauch ellen?

| Gulyás Emese, Tudatos Vásárló

Az üdítőitalgyár a magyar gyümölcsök helyett külföldi alapanyagból készíti üdítőitalait – állítja az interneten keringő bojkott-felhívás. A Rauch igazgatója cáfol.

Szárnyra kapott a hír, miszerint a Rauch nem veszi át a kistermelőktől a gyümölcsöt és helyette külföldi árut hoz be. Egy elektronikus körlevél, nógrádi gyümölcstermelőkre hivatkozva állítja, hogy a Rauch nem vesz át árut a környékről, ezért a gazdák termése kárba megy és elvesztik azt a szerény jövedelem kiegészítési lehetőséget is, amely „segített  nekik a magas tüzelőár megfizetésében”.

A levél a 2001-es Danone bojkott sikereire emlékezve szólít fel a Rauch bojkottjára: „Javasoljuk, hogy ne vegyetek Rauch termékeket, és szóljatok másoknak is. Hátha együtt segíthetünk.”

A Rauch igazgatója a Kossuth Rádió július 19-i Napközben című műsorában cáfolta a vádakat és azt állította, hogy termékeikhez minden esetben magyar alapanyagokat használnak fel, kivéve azokat a terményeket – például citrusfélék -, amelyeknél nincs helyi termés. A vállalat képviselője kizárta, hogy valamelyik versenytársuk lejárató akciójáról lenne szó.

Az osztrák üdítőital gyárnak Európa 11 országában vannak leányvállalatai, Magyarországon a kilencvenes évek közepén épült termelőüzeme.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára