fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Biztonságosak a minősített biotermékek

| Tudatos Vásárló

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. három mozgó laboratóriuma az eddig elvégzett 200 vizsgálat eredményei alapján kiváló minőségűnek találta a hazai biotermékeket.

Folyamatosan dolgozik a hazai bio élelmiszerek ellenőrzését végző három mozgó laboratórium, amelyeket tavaly állított rendszerbe a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A speciálisan felszerelt mobil laboratóriumokban eddig több mint 200 mintát vizsgáltak meg. Az eredmények alapján bebizonyosodott, hogy a minősített, hologramos tanúsítvánnyal (késztermékeknél HU-Öko-01 jelöléssel) ellátott biotermékek kiváló minőségűek, és biztonságosak a fogyasztók számára.

A három mobil laboratórium március 26-án működés közben is megtekinthető a békéscsabai 19. Országos Biokultúra találkozón (Békéscsabán, a Kőrösök Völgye Látogatóközpontban Békéscsaba, Széchenyi Liget).
  • A vizsgálatok során a nitrát felhalmozására hajlamos zöldségfélékben mért legmagasabb érték messze a megengedett maximális határértékek alatt volt, a legtöbb esetben a határértékek felét sem érte el.
  • A minták 90%-ában nem volt kimutatható gombatoxinnal való szennyeződés.
  • A beltartalmi jellemzőket illetően a bio szemesterményekben (pl. biobúza esetében) a szakemberek az előírtnál jobb fehérje és sikérértékeket mértek.

A fenti eredmények a fogyasztók által bevitt mintákra is igazak voltak, amelyekre a cég továbbra is számít, hogy így ne csak az eredet helyén, de a bevásárló kosarakba került bio élelmiszerek minőségét, megfelelőségét is ellenőrizni tudja.

 

Forrás: Biokontroll

Kép [cc] ro g

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok