fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Bírságot kapott a Taxi4

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A GVH megállapította, hogy a Taxi4 Kft. viteldíjairól szóló reklámjaiban valótlan állítást közölt, valamint elhallgatta a kedvezményes tarifa igénybevételének feltételét.

A Taxi4 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Pesti Est című lap 2010. szeptemberi számában arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy a 2010. szeptember 16-tól induló akció keretében telefonos rendelés esetében 144 Ft/km viteldíjért lehet utazni. A reklámban szereplő viteldíj azonban nem került bevezetésre, így a hirdetés tartalma nem felelt meg a valóságnak.

Továbbá 2009-ben és 2010-ben öt rádiócsatornán sugárzott reklámjaiban, valamint az általa, illetve az alvállalkozói által üzemeltetett taxikon elhelyezett reklámmatricákon olyan módon népszerűsítette 184 Ft/km mértékű viteldíját, hogy abból nem derült ki a fogyasztó számára, hogy a kedvezményes viteldíj csak telefonos rendelésre vonatkozik, így utcai beszállás esetén magasabb viteldíjjal kell számolnia az utasnak.

A Gazdasági Versenyhivatal ezért 500. 000 Ft bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

 

Forrás: GVH

Kép [cc] sedge808

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

2023. február 18-án tartottuk a Közösségi Mezőgazdálkodás Családi napot. Aki eljött, személyesen is megismerkedhetett 11 hazai közösségi gazdával, valamint a témába vágó beszélgetéseket, előadásokat hallgathattak meg. Ha érdekelnek a gabonák és az egészséges táplálkozás, nézd meg a beszélgetést a Családi napról az ősgabonákról Dr. Szira Fruzsinával az ÖMKI vezető kutatójával, Fülöp Ádámmal a Pipacs Pékség […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok