fbpx

| Tudatos Vásárló

A biotejnek magasabb az E-vitamin tartalma

Dán kutatók szerint az ökológiai gazdálkodásból származó tejnek lényegesen magasabb az E-vitamin tartalma, mint a hagyományosnak.

Egy élelmiszer szaklap szerint a
táplálkozástudósok azt találták, hogy tíz biotej-mintából hétben lényegesen
magasabb az E-vitamin tartalom, mint a hagyományos tejben, annak ellenére, hogy
az ökológiai termelés során kevesebb szintetikus E-vitamint adagolnak. Az
E-vitaminnak kulcsfontosságú szerepe van a tej tartósságának megőrzésében.


Az E-vitamin anti-oxidánsként működik és részben
azokban a növényekben, illetve a növényi alapú takarmányokban található meg,
amelyeket a tehenek fogyasztanak. Ezekben a termékekben a béta-karotin szint
úgyszintén magasabb – a biotejben kétszeres-háromszoros. A különbséget a
takarmánynak tulajdonítják; az ökológiai termelésben jelentős mennyiségű füvet
és hüvelyes növényt etetnek az állatokkal, míg a hagyományos termelésben nagy
mennyiségű kukoricatakarmány használata az általános.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás