fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Békéltetők: itt a 2018. évi pozitív és negatív céges lista

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A Budapesti Békéltető Testület minden évben közzéteszi a fogyasztóbarát vállalkozások listáját, hogy segítse a fogyasztók döntését abban, hol érdemes vásárolni vagy szolgáltatást igénybe venni, ha probléma esetén el akarják kerülni a pereskedést.

A testület nyilvánosságra hozza egyrészt azon cégek nevét, amelyek készek voltak a vita gyors, békés lezárására a békéltető testületi eljárásban és egyezséget kötöttek. A 2018. évi pozitív listán olyan cégek szerepelnek, mint a Fővárosi Vízművek, UPC Magyarország Kft., Whirlpool Magyarország Kft. A teljes lista itt érhető el.

A fogyasztóvédelmi törvénynek megfelelően a békéltető testület nyilvánosságra hozza azokat az ajánlásokat is, amelyeket a vállalkozások nem teljesítettek, és annak a közel 50 cégnek a nevét is, akik nem működtek együtt a testülettel. A feketelista itt olvasható.

 

Mikor érdemes a békéltető testületekhez fordulni?

A békéltető testület eljárását a fogyasztó kezdeményezheti minden olyan esetben, ahol a fogyasztó és a vállalkozás között a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, vagy a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatban van vita. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez lehet benyújtani írásban. A Testület a vitát igyekszik bírósági eljáráson kívüli rendezni. A békéltető testületi eljárás díjmentes. Részletesebb infók Bíróság előtt, avagy mire jó a békéltető testület című cikkünkben.

 

 

Kép: pixabay.com

 


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!

 


       Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-17-2017-00014 jelű pályázat keretében valósult meg.  

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára