fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Banki termékekkel bővül a hitel- és lízingválasztó program

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A PSZÁF a hitelintézetek – így bankok, takarékszövetkezetek – lakossági hitelkonstrukcióinak hitel- és lízingválasztó programját is elérhetővé tette a honlapján.

A 2010 áprilisa óta működő, most kibővített program segítségével immár mintegy 200 hazai pénzügyi intézmény több ezer fogyasztási, lakáscélú, illetve szabad felhasználású finanszírozási konstrukciója válik megismerhetővé és összehasonlíthatóvá az ingatlanlízingtől kezdve a hitelkártyákig. Az ügyfelek pontos, naprakész tájékoztatását szolgáló internetes termékválasztó program a pénzügyi intézmények kötelező, s folyamatosan frissülő adatszolgáltatására épül.

A termékválasztó programban – a hitel- és lízingkonstrukciók jellemzői és kondíciói mellett – az ügyfelek hasznos fogyasztóvédelmi információkat, pénzügyi szótárt, mérlegelendő szempontokat és figyelemfelhívásokat is találnak.

Azoknak, akik nem tudják, hogy pontosan milyen típusú hitelt keresnek, a döntést megkönnyítendő, többlépcsős segítő program áll rendelkezésre.

Ha pedig egy ügyfél számára több konstrukció is megfelelőnek tűnik, a kiválasztott pénzügyi termékek külön hitel-kalkulátor alkalmazásával is összehasonlíthatók. Utóbbi segítségével átgondolható például a futamidő választása, és megismerhető az esetleges kamatváltozásoknak a törlesztő részletekre gyakorolt hatása is

 

Forrás: PSZÁF

Kép[cc] edjordon

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok