fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

A bank nyereségének a 10%-ról szavaztak az ügyfelek

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

80 civil szervezet részesült abból a közel 23 millió forintból, amit a MagNet Bank ügyfelei osztottak szét a bank elektronikus felületein keresztül az általuk kiválasztott civil szervezetre leadott szavazataikkal. Közel 30 ezer ügyfél rendelkezhetett. 

Másfél hónapon át rendelkezhettek a MagNet Magyar Közösségi Bank ügyfelei arról, hová kerüljön a Bank előző évi tiszta nyereségének közösségi célokra felajánlott 10%-a. Idén hatodik alkalommal dőlt el több millió forint sorsa úgy, hogy a MagNetes ügyfelek a pénztárcájuk kinyitása nélkül segíthettek alapítványoknak, egyesületeknek. 29.949 ügyfélnek volt lehetősége rendelkezni, a 80 szervezetből 27 civil szerveződés kapta meg az általa igényelt összeg 100%-át a szavazatok nyomán, míg 7 szervezet nagyon közel került hozzá.

 

A MagNet ügyfelei az átláthatóság jegyében minden évben, postai levélben értesülnek arról, mennyi a Bank adózott, tiszta nyeresége, és ők pontosan hány forinttal járultak ehhez hozzá – e nyereség 10%-ának rájuk eső része felett rendelkezhettek az általuk választott civil szervezet javára idén is. A 6 év alatt így összesen 157.100.989 forinttal segítettek több, mint 160 különböző alapítványon és egyesületen.

A MagNet közösségfejlesztési igazgatója, Molnár Csaba az eredményekkel kapcsolatban elmondta: „Mi itt a MagNetnél az idén is izgalommal vártuk a KAP szavazás kezdetét, a rendelkezési időszakban pedig naponta többször néztük meg, melyik szervezet hogyan áll a gyűjtéssel, és nagyon szurkoltunk, hogy minél többen elérjék a célul kitűzött összeget. Boldogok vagyunk, hogy egyedülálló kezdeményezésünkkel tehetünk valamit a hazai civil szféráért, és első magyar közösségi bankként hatékonyan segíthetünk, állhatunk ki közösségi célok mellett.”

Az eredmények a http://www.magnetbank.hu/kap2015 oldalon láthatók, a rendelkezések alapján összegyűlt támogatásokat a MagNet már átutalta a szervezeteknek. A jövőben a programban résztvevő civil szervezetek listája szabadon bővülhet: a Bank a kap@magnetbank.hu címen folyamatosan várja a javaslatokat olyan civil szervezetekre, amelyeket a jövőben érdemes lenne bevonni a támogatandók körébe.

Forrás: Magnet Bank

 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 
Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok