fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

“Aranyos” program a Fair Trade Világnapon, május 13-án

| Tudatos Vásárló

Május 13-án, szombaton egy érdekes, interaktív programon megismerkedhetsz a Fairtrade arannyal, és egy játék keretében megtapasztalhatod, hogy milyen is egy aranybányában dolgozó élete. A Védegylet Egyesület és a Jane Goodall Intézet mindenkit szeretettel vár a Szimpla Kertben. 

Nofilter Gold: Mitől méltányos  az arany?

Május 13-án szombaton egy igazán érdekes és interaktív programon ismerkedhetünk az un. konfliktusos ásványokkal, megtudhatunk mindent a Fairtrade aranyról, Fairtrade gyűrűket is nézegethetünk és egy játék keretében megtapasztalhatjuk, hogy milyen is egy bányában dolgozó élete. A Védegylet Egyesület programjáról további információ itt.

További cikkeink az aranybányászatról: 

 

Miért Fairtrade?

Az intenzív banánültetvényekkel ellentétben a Fairtrade ültetvények pozitív példákkal is szolgálnak. A nemzetközi Make Fruit Fair! kampány keretében a Tudatos Vásárlók Egyesületének Csehországi partnere 2016 nyarán Costa Rica-i és Panamai banánültetvényeken járt és készített riportot. A beszámló interaktív formában mutatja be a banán-ellátási lánc szereplőinek életét és az ültetvényeken élő munkások mindennapjait.

 

Május 13-án a Méltányos Kereskedelmet ünnepeljük

A méltányos kereskedelem világnapját 2001-óta ünnepeljük számos országban. Reggeliket, koncerteket, Fairtrade piacot szerveznek a méltányos kereskedelem népszerűsítésére. A világnap szellemiségét jól összefoglalja egy Matin Luther King idézet, miszerint ” mielőtt befejezed a reggelidet, már a világ több mint felétől függesz.” Hiszen a kávé, amit reggel iszunk nagy valószínűséggel kenyai, a banán amit eszünk Kolumbiából vagy Ecuádorból származik, a teánk Sri lankai vagy indiai, a kakaó elefántcsontparti, a narancslé pedig Brazil narancsból készült. 

Keresd a boltokban az alábbi címkékkel ellátott termékeket 

Összegyűjtöttünk néhány könnyen elérhető boltot, ahol Fairtrade terméket vehetsz. Itt vehetesz Fairtrade kakaót, csokit, teát

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

    Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza.

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok