fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Apró lépésekkel, ne egy szusszra!

| Tudatos Vásárló

Vajon mi a közös egy országos rádióműsorban és egy internetes játékban? Hogyan lehet erőltetett módszerek nélkül, izgalmasan megmutatni az ifjúságnak, hogy mi a fenntarthatóság? Apró lépésekkel…

A tudatosság minden döntéshelyzetben elengedhetetlenül fontos, hiszen a probléma nem az, ha egy papírlapot esetleg nem a szelektív kukába dobunk, hanem az, ha nem vagyunk tudatában annak, hogy minden cselekedetünknek megvannak a maga következményei.

Ennek a szellemében indult egy új oktatási program is, a “Hasznosítsd magad!”, amely az aprolepes.hu honlapon mutatkozik be. Az ország iskolarádió hálózatában hallható ifjúsági műsorok segítségével, és a kapcsolódó programokkal mutatja meg a Harmónium Egyesület, hogy a hulladékkal kapcsolatos problémákkal kreatívan és ötletesen is lehet foglalkozni. A tudatos gondolkodásmódot népszerűsítik, miközben felvállalják: a világot egy szuszra megváltani nem lehet, de sok kis lépéssel könnyebb a jó úton maradni.

A program rádióműsorai on-line is meghallgathatóak az aprolepes.hu oldalon. A kezdeményezés nem csak média-programot kínál: a honlapon kvízjáték várja a gyerekeket, valamint hamarosan meghirdetik a „Kreatví hulladék pályázatot”  is. Megéri játszani és pályázni, hisz azon kívül, hogy a gyerekek sokat tanulhatnak a helyes környezetbarát viselkedésről, a résztvevők izgalmas fair trade és ökoajándékokat is nyerhetnek!

Egy apró lépés a környezetért nem más, mint egy apró lépés saját jövőnkért!

 

Forrás: Harmónium Egyesület

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok