fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Animals matter to me – 10 millió aláírás az állatokért

| Tudatos Vásárló

A Sziget Zöld udvarában kezdődött el az Állatvédelmi Világszövetség “Animals matter to me” aláírásgyűjtő akciójának magyarországi kampánya.

Magyarországon a Magyar Állatvédők Országos Szervezete (MÁOSZ) és a Fauna Egyesület koordinálja az Állatvédelmi Világszövetség (WSPA) 5 évig tartó, minden eddiginél nagyobb szabású aláírásgyűjtő akcióját. A kampány célja nem kevesebb, mint 10 millió aláírás összegyűjtése, amivel az ENSZ-t kívánják rábírni, fogadja el végre az Egyetemes Állatvédelmi Nyilatkozatot. Az ENSZ ezzel elismerné, hogy az állatok is érezni és szenvedni képes élőlények, amelyeknek az emberekhez hasonlóan joguk van a humánus bánásmódhoz.

Az ENSZ 192 tagállama közül még mindig számos olyan akad, ahol hiányzik az állatvédelmi szabályozás, állatvédelmi törvény híján pedig az állatok kínzását és a velük való kegyetlenkedést semmi nem tiltja. Ha az ENSZ elismeri az állatok védelmének fontosságát, azzal előmozdíthatja az országok saját állatvédelmi törvényeinek, jogszabályainak megszületését és több milliárd állatot óvhat meg a felesleges szenvedéstől.

Az aláírásgyűjtő akcióhoz eddig a világ 110 országának több, mint 300 szervezete csatlakozott.

Csatlakozz Te is!
A petíció nem csak Szigeten írható alá. Amennyiben szeretnéd támogatni a kezdeményezést, azt megteheted az interneten, a WSPA honlapján is: http://www.animalsmatter.org.

 

Forrás: Fauna Egyesület

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok