fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Ajándékozz és jótékonykodj egyszerre!

| Sebestyén Éva

Az ajándék akkor az igazi, ha mindhárom fél „nyer”, aki adja, aki kapja és nem utolsó sorban, aki készíti. Az Igazgyöngy Alapítvány különleges hanglatú és színvilágú kézműves termékei mélyszegénységben élő roma gyerekek és felnőttek bevonásával készülnek. December 8-9-én a  Millenárison több hasonló szervezetet is megismerhetsz. 

Brikett, konyhakert vagy hímzés. Hogy mi a közös bennük? A hajdú-bihar megyei Toldon működő Igazgyöngy Alapítvány három fő tevékenységéről van szó, amelynek célja, hogy a mélyszegénységben élő, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek számára esélyt teremtsen mind az oktatás, mind a hétköznapi élet területén.

Az alapítvány tevékenysége során nemcsak az iskola falai között próbálja megoldani a problémákat, hanem a rászoruló családok mindennapjainak is aktív részesévé válik, és segíti őket, hogy saját erejükre és munkájukra támaszkodva kitörhessenek a nyomorból. A jól tanuló gyerekek számára ösztöndíjat biztosít, a felnőtteket pedig olyan közösséggé próbálja formálni, amely képes arra, hogy támogassa a fiatalokat a siker érdekében.

December 8-9-én a Millenárison szervezett Segítő vásárlás nevű családi rendezvény és vásár keretében megismerhetsz több olyan társadalmi vállalkozást is, amelyek hátrányos helyzetűek foglalkoztatásával készítik a termékeiket.

A brikettprogrammal  segítik a Toldon élő családok téli tüzelővel való önellátását. A kiskert program keretében több korábban gazos kert igazi konyhai veteményessé alakult, ez hozzájárul ahhoz, hogy a családok egészséges, friss élelmiszerhez jussanak.

Ezek az eredmények csak azok számára láthatók, akik ellátogatnak a helyszínre, viszont a hímzéssel már a nagyvilág felé is nyitottak. A táskákra, hátizsákokra és párnahuzatokra a gyerekrajzok jellegzetes motívumait hímzik a helyi asszonyok. A termékek különleges szín- és képi világa magával ragadó.

Vásárlásoddal nemcsak anyagi tekintetben segítheted a rászorulókat, hanem egyúttal elismered a munkájukat, erősíted az önbizalmukat, hozzájárulsz annak a munkának a folytatásához is, amellyel megakadályozható, hogy egy újabb generáció nőjön fel mélyszegénységben és kilátástalanságban.

 

****

Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre.
Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk! 
Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok