fbpx

| Sebestyén Éva

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Ajándékozz és jótékonykodj egyszerre!

Az ajándék akkor az igazi, ha mindhárom fél „nyer”, aki adja, aki kapja és nem utolsó sorban, aki készíti. Az Igazgyöngy Alapítvány különleges hanglatú és színvilágú kézműves termékei mélyszegénységben élő roma gyerekek és felnőttek bevonásával készülnek. December 8-9-én a  Millenárison több hasonló szervezetet is megismerhetsz. 

Brikett, konyhakert vagy hímzés. Hogy mi a közös bennük? A hajdú-bihar megyei Toldon működő Igazgyöngy Alapítvány három fő tevékenységéről van szó, amelynek célja, hogy a mélyszegénységben élő, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek számára esélyt teremtsen mind az oktatás, mind a hétköznapi élet területén.

Az alapítvány tevékenysége során nemcsak az iskola falai között próbálja megoldani a problémákat, hanem a rászoruló családok mindennapjainak is aktív részesévé válik, és segíti őket, hogy saját erejükre és munkájukra támaszkodva kitörhessenek a nyomorból. A jól tanuló gyerekek számára ösztöndíjat biztosít, a felnőtteket pedig olyan közösséggé próbálja formálni, amely képes arra, hogy támogassa a fiatalokat a siker érdekében.

December 8-9-én a Millenárison szervezett Segítő vásárlás nevű családi rendezvény és vásár keretében megismerhetsz több olyan társadalmi vállalkozást is, amelyek hátrányos helyzetűek foglalkoztatásával készítik a termékeiket.

A brikettprogrammal  segítik a Toldon élő családok téli tüzelővel való önellátását. A kiskert program keretében több korábban gazos kert igazi konyhai veteményessé alakult, ez hozzájárul ahhoz, hogy a családok egészséges, friss élelmiszerhez jussanak.

Ezek az eredmények csak azok számára láthatók, akik ellátogatnak a helyszínre, viszont a hímzéssel már a nagyvilág felé is nyitottak. A táskákra, hátizsákokra és párnahuzatokra a gyerekrajzok jellegzetes motívumait hímzik a helyi asszonyok. A termékek különleges szín- és képi világa magával ragadó.

Vásárlásoddal nemcsak anyagi tekintetben segítheted a rászorulókat, hanem egyúttal elismered a munkájukat, erősíted az önbizalmukat, hozzájárulsz annak a munkának a folytatásához is, amellyel megakadályozható, hogy egy újabb generáció nőjön fel mélyszegénységben és kilátástalanságban.

 

****

Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre.
Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk! 
Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás