fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Ahol gyerekkel is öröm a vonatozás

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Tágas játszótér, színes falak és puffok, meserajzokkal díszített falak, óriásböngésző az asztalon – nem, ez nem egy játszóház, hanem vonat. Aki utazott már több órát kisgyerekkel vonaton, tudja mekkora kihívás. Szlovákiában és Németországban már létezik családbarát vonat. Kipróbáltuk.  

Szlovákiában a Student Agency által működtetett járaton, 3 fülke összenyitásával varázsolták ezt a bájos játszóhelyet a gyerkőcöknek. A falon lévő kedves mesefigurák és a mesetévé köti le a gyerekek figyelmét. Ha ez nem lenne elég, a fal egy részén rajzolni is lehet a táblafestékre. Felnőttként is legalább annyira élvezet volt itt utazni mint a gyerekeknek. A vonaton kis összegű helyjegy váltása kötelező, de cserébe kávét, üdítőt és újságot is kapunk.   

 

Valószínűleg az ötlet kivitelezése nem rengette meg alapjaiban a szolgáltató büdzséjét, tehát inkább ötlet és szándék kellett a kivitelezéshez. A fentinél is jóval kisebb beruházással, de szintén nagyszerű megoldással találkoztunk Németországban a helyi regionális vonatokon.

A négyes ülésnél lévő asztalt színes matricával borították. Az egyik asztal tulajdonképpen egy óriási böngészővé alakult. Mivel a Ravensburger gyártó név feltünően nagy betűkkel volt látható a képen, szponzorációval egybekötve valószínűleg nem kerülhetett egetverő összegbe a vasúti társaságnak ez az egyszerű, de nagyszerű ötlet.

 

Jó lenne ilyet látni a MÁV vonatain is. 

  

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

 A cikk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás PTKF/1230/2015 jelű pályázat keretében készült.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok