fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Ahol gyerekkel is öröm a vonatozás

Tágas játszótér, színes falak és puffok, meserajzokkal díszített falak, óriásböngésző az asztalon – nem, ez nem egy játszóház, hanem vonat. Aki utazott már több órát kisgyerekkel vonaton, tudja mekkora kihívás. Szlovákiában és Németországban már létezik családbarát vonat. Kipróbáltuk.  

Szlovákiában a Student Agency által működtetett járaton, 3 fülke összenyitásával varázsolták ezt a bájos játszóhelyet a gyerkőcöknek. A falon lévő kedves mesefigurák és a mesetévé köti le a gyerekek figyelmét. Ha ez nem lenne elég, a fal egy részén rajzolni is lehet a táblafestékre. Felnőttként is legalább annyira élvezet volt itt utazni mint a gyerekeknek. A vonaton kis összegű helyjegy váltása kötelező, de cserébe kávét, üdítőt és újságot is kapunk.   

 

Valószínűleg az ötlet kivitelezése nem rengette meg alapjaiban a szolgáltató büdzséjét, tehát inkább ötlet és szándék kellett a kivitelezéshez. A fentinél is jóval kisebb beruházással, de szintén nagyszerű megoldással találkoztunk Németországban a helyi regionális vonatokon.

A négyes ülésnél lévő asztalt színes matricával borították. Az egyik asztal tulajdonképpen egy óriási böngészővé alakult. Mivel a Ravensburger gyártó név feltünően nagy betűkkel volt látható a képen, szponzorációval egybekötve valószínűleg nem kerülhetett egetverő összegbe a vasúti társaságnak ez az egyszerű, de nagyszerű ötlet.

 

Jó lenne ilyet látni a MÁV vonatain is. 

  

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

 A cikk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás PTKF/1230/2015 jelű pályázat keretében készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás