fbpx

LEZÁRULT az #ÖkoTakarítás hónapja

Már
835
kihívás pörög

Az #ÖkoTakarítás hónapja 2021. október 19-én lezárult.

 

Csatlakozz te is az #ÖkoTakarítás hónapjához, hogy a tiszta otthon ne jelentsen vegyszerekkel teli otthont! 

A reklámok hosszú évtizedek óta sulykolják belénk, hogy tisztítószerek garmadájára van szükségünk, minden felületre, minden helyiségbe. Ezek azonban az emberi egészségre is veszélyesek lehetnek és károsíthatják a vízi élővilágot és a környezetet. Bizonyítsuk be együtt, hogy nem kizárólag erős vegyszerekkel lehet otthonunk higiénikus és biztonságos!

Hogyan tudsz részt venni az #ÖkoTakarítás hónapjában

Csatlakozz egy kihíváshoz az alábbi listáról.  

Nyomj rá a lenti képeken lévő Vállalom! gombra 2019. október 19-ig, és már bele is vághatsz a megvalósításába, ezáltal máris hozzájárulsz a fenntarthatóbb jövőhöz.  

És persze a lényeg, hogy természetes, környezetbarát szereket használj a hónap folyamán és az után is otthonod tisztántartására! 

Hogyan zajlik egy kihívás? 

  • Válassz egy szimpatikus kihívást, majd kattints a lenti képek egyikén lévő Vállalom! gombra. Ha megadod az e-mail címed, izgalmas tippeket és segítséget kapsz a kihívások teljesítéséhez. 
  • Teljesítsd a kihívást! Olvass, nézz utána, próbáld ki, sürgess változást!
  • E-mailünk alapján küldj egy fotót és rövid szöveget arról, hogyan teljesítetted a kihívást. 
  • Mindenkinek küldünk meglepetés ajándékot december végéig, aki beküldi a fotóját és megadja a címét!  
  • A legmotiválóbb fotókat a Tudatos Vásárlók Facebook és Instagram oldalán is megosztjuk. Oszd meg Te is a sikereidet a közösségi oldalaidon, ehhez használd az #ÖkoTakarítás hashtaget! 
  • Érdemes bátornak lenni: akik a Válj az #ÖkoTakarítás szakértőjévé vagy a Tedd magad próbára! vállalást teszik és emellett egy másik kihívás teljesítéséről is küldenek fotót, egyéves Tudatos Vásárlók tagságot kapnak és kisorsolunk köztük egy 100 000 forintos bicikliutalványt is. 

 

A #ÖkoTakarítás hónap szeptember 19-től október 19-ig tart. Kihívást egészen október 19-ig tudsz vállalni, ezek teljesítésének határideje november 10.

 

Töltsd le a Tudatos Vásárló appot!

A Tudatos Vásárló alkalmazással a háztartási tisztítószerek vonalkódját leolvasva, vagy a termékek között böngészve könnyedén tájékozódhatsz a háztartási tisztítószerek környezetre és egészségedre gyakorolt hatásáról, csatlakozhatsz kihívásokhoz, listát készíthetsz a kedvenc termékeidről. 

Vállalom

Támogasd a Tudatos Vásárlók munkáját!

Adományozz nekünk még ma, hogy meg tudjuk óvni a Földet.

Vállalom

Válj az #ÖkoTakarítás szakértőjévé!

Kacérkodsz a természetes tisztítószerekkel, de nem tudod, hogy vágj bele a használatukba? Szeretnél még több praktikát elsajátítani egy támogató és vidám közösségben? Akkor neked a hamarosan induló Tiszta Otthon ÖkoKörben a helyed!  

Vállalom

Böngéssz terméktesztjeink között!

Bebizonyítottuk: az ökocímkés szerek ugyanolyan hatékonyak, és nem felétlenül drágábbak. Olvasd el labortesztjeink eredményét, és a legközelebbi vásárlásnál dönts tudatosan!  

Vállalom

Üzenj az áruházláncoknak!

Káros vegyszerektől mentes és egészséges Bolygót szeretnénk. Segíts, hogy a boltok polcain könnyen megtalálhatóak legyenek a környezetkímélő tisztítószerek!  Minél többen mondjuk, annál hangosabbak leszünk, és akkor nem hagyhatják figyelmen kívül a fogyasztók szavát!

Vállalom

Tedd magad próbára!

Tudnál egy hónapig csak valóban zöld, ökocímkés mosószerrel mosni? És az öblítőről le tudnál mondani? Próbáld ki, csatlakozz az Öko-mosás közösségi kihíváshoz!  

Vállalom
itt az ÖkoTakarítás hónapja

Adj esélyt a csomagolásmentességnek!

Csak egy üvegre vagy dobozra lesz szükséged, és már indulhat is a csomagolásmentes bevásárlás. Vegyél mosószert vagy ecetet kimérősen, hogy megelőzd a felesleges műanyaghulladékot! 

Vállalom

Láss tisztán!

A tudatos mindennapokhoz vezető első lépés a tájékozódás. Ne vedd készpénznek, amit a cégek állítanak a termékeikről, nézz utána, gyűjts információt az alternatívákról. Olvass utána, hogyan tudod természetes szerekkel tisztán tartani az otthonod! Zöld Otthon oldalunkon rengeteg hasznos cikket találsz a témában.  

Vállalom

 

Ha még nem állsz készen a kihívásokra, akkor is tarts velünk! Kövesd a Tudatos Vásárlókat a Facebook-on  és Instagram-on, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.

Oszd meg ismerőseiddel, hogy teljesítetted a kihívásokat, és használd az #ÖkoTakarítás hashtaget!

Ha szimpatikus a fenntartható életmód ügye, támogasd a munkánkat adománnyal.

 

 

A Green&Safe LIFE-styles projekt keretében támogatja az Európai Unió LIFE alapja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. ENV GIE HU000622

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás