fbpx

| Lugosi Beáta

4 nagyszerű blog energiahatékonyságról és az alternatív energiáról

Körülnéztünk az energiás blogok háza táján. Ezeket jó szívvel ajánljuk.

Manapság az energiakérdés már nem kérdés, de a „kevesebb jobb” elmélete egyelőre még nem került át a hétköznapok gyakorlatába. Az, aki nem szeretne tovább várni, és a maga kis világában, saját hétköznapjaiban átnyergelne a zöldebb megoldásokra, értékes útmutatást találhat a hazai energiás blogok soraiban.

 

Hírek, érdekességek itthon és a világban

altenergia.blog.hu

Egy napi rendszerességgel frissülő blog azoknak, akik szeretnek színes hírekből szemezgetni, ötleteket és lelkierőt meríteni, szétnézni a nagyvilág vagy kis országunk megújuló energiaforrásokat érintő eseményei, érdekességei, lehetőségei közt; kíváncsiak a témába vágó legújabb kutatásokra és trendekre. Mert jó hírekből sosem elég…

 

 

Otthonzöldítés és szakmapolitika – egy helyen

energiaklub.hu/blog

Az Energiaklub magyarországi civil szervezetként már 20 éve dolgozik egy újfajta szemléletmód elterjesztésén. Az általuk indított blog magyarországi és nemzetközi vélemények, ajánlók és hírek tárháza, az egyik legösszetettebb az energia témakörében. Éghajlatvédelem, megújuló energiák, energiahatékonyság, jó példák, problémák és megoldások – háztartásoknak, intézményeknek és másoknak.

 

 

Építkezőknek, lakásfelújítóknak

holnaphaz.blog.hu

Egy nemrégiben indult blog – szerzője okleveles építészmérnök – a passzívházak mint építészeti megoldások népszerűsítését tűzte ki célul. Az energiatudatosság kérdéseit boncolgatja építészeti, épülettervezési szemszögből, átlátható szerkezetben, közérthető nyelvezettel. Műszaki, technikai, gazdaságossági és egészségvédelmi kérdésein keresztül sok kapcsolódó témával is foglalkozik. Laikusoknak és szakembereknek egyarán ajánljuk.

 

www.sorkollektor.hu

Ez a nagy népszerűségnek örvendő blog a napenergia olcsó, szélesebb rétegek számára elérhető hasznosítási módját ismerteti, a „naplopást” maszek kivitelben. Hogyan lesz az üres sörös dobozból napkollektor? A házi napkollektor-készítés rejtelmei, kezdőknek is. Tapasztalatok, tippek, sikerek, bukások, sörkollektorok építőitől a jövőbeni építőknek.

 

 

Van még kedvenc blogod a témában? Ird meg nekünk a szerk[kukac]tudatosvasarlo.hu címre!

Kép forrása: alternativenergia.hu

A cikk megjelenése a Vidékfejlesztési Minisztérium PTKF/2101-3/2011 jelű Zöld forrás pályázat keretében történt.

 

***

Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre. Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk!
 
Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás