fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

21. századi bikini

| Kalas Györgyi

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Hogy mi az idei fürdőruhadivat, arról nem nehéz tudomást szerezni, csak be kell menni egy erre szakosodott boltba, és rögtön kiderül: idén például az egyrészes fürdőruha a sláger. Ennél azonban sokkal menőbb és környezettudatosabb modellek is léteznek.

 

Szerencsére egész Európában divat idén a recycling, azaz az újrahasznosítás, ami az öltözködésbe is bekúszott. Nemrégiben például magyar hírességek öltöztek újrahasznosított anyagokból készített ruhákba, hogy így hívják fel a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtésre. Gryllus Dorka például egy több mint ezer kólásdobozból készült estélyi ruhát mutatott be, Tóth Gabit 500 darab préselt libamájkrémes konzervdoboz fedte, Till Attila pedig egy szemetes zacskókból készített öltönyt viselt.

Ebben a kollekcióban fürdőruha ugyan nem volt, de ezen a téren is készülnek a környezetbarát darabok.

Első szuperdarab a napelemes bikini, amivel napozás közben feltölthetjük elektromos készülékeinket is, például egy telefont fényképezőgépet vagy iPodot. Sőt, egy egyszerű USB kábellel csatlakoztatható hozzá italhűtő is, ami, miközben mi melegszünk, az italunkat hidegen tartja.

Sajnos arról nem tudunk, hogy mennyire bírja a szuperbikini a vizet, és lehet-e benne egyáltalán úszni. Az minden esetre biztos, hogy a Triumph hamarosan kereskedelmi forgalomba hozza saját, napenergiás fürdőruháját, ami ezáltal mindenki által megvásárolható és valószínűleg benedvesíthető lesz.

Abszolút vízálló, viszont kérdés, hogy mennyire kényelmes az újrahasznosított üdítős dobozokból készített fürdőruha. Az illusztrációk szerint mindenesetre színes és mutatós darabokról van szó. Egyébként, ha nem kényelmes, az sem gond, az acélból készült dobozok ugyanis egynél többször is felhasználhatók, így fürdés után készülhet belőlük – például – gémkapocs.

 

Forrás: HippyShopper, NewConsumer

Képek [c] Gizmodo, NewConsumer

 

 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok