fbpx

Tarts velünk, legyéla tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz!

Ajánld fel adód 1%-át a tisztességtelen forgalmazói magatartás megszüntetéséért

| Tudatos Vásárló

5 kiadvány, 3 levélkampány, 2 film, számtalan cikk – csak néhány szám a beszállítók kizsigerelése ellen, a fogyasztók érdekében indított projektünkről. Ha fontosnak tartod, hogy folytassuk, ajánld nekünk az adód 1%-át. A Tudatos Vásárlók Egyesülete adószáma: 18245770-2-43.

Az elmúlt évtizedekben a szupermarketek élelmiszerpiaci részesedése egyre nőtt, és mára kulcsszerepet játszanak a fogyasztói igények alakításában. Vezető piaci helyzetüknek köszönhetően jelentősen befolyásolják azt is, hogy beszállítóik hogyan és milyen élelmiszereket termesztenek, hogyan dolgozzák fel vagy hogyan csomagolják azokat.

Végső soron emberek százmillióinak életére és környezetére is komoly hatással vannak. A TVE 2009 óta kutatja: hogyan. Önálló kutatásokat végeztünk a szupermarketek fenntarthatósági hatásairól, és egyes termékek útját vizsgálva mutatjuk be a szupermarketek kezében koncentrálódó vevői erő hatásait. Az általános problémák mellett a narancslé, a marokkói zöldbab, a perui mangó és az indiai kesudió példáján keresztül is megvizsgáltunk a helyzetet, együttműködve 5 másik nemzetközi szervezettel.

A narancslé példáján keresztül személyesen is meggyőződtünk arról, hogy az ital útja, ahogy sok más terméké is, méltánytalansággal és igazságtalansággal van kikövezve. A témáról kiadványt és filmet is készítettünk, emellett

A TVE egy nemzetközi projekt keretében Brazíliában járt, hogy személyesen győződjön meg a narancslé ellátási láncának visszásságairól.  

 

filmvetítést és…

 

…beszélgetést is szerveztünk külső szakértő bevonásával.

 

Az információátadás mellett több levélkampány keretében a törvényhozókra és közvetlenül a szupermarketekre is megpróbáltunk hatást gyakorolni a segítségetekkel. Közösen küldtünk levelet Michel Barnier-nek, az Európai Unió Belső Piaci és Szolgáltatási Biztosának. Az akcióban összesen több ezren vettetek részt.

Mindezeken felül a szupermarketek szigorúbb szabályozásáért Brüsszelben is demonstráltunk nemzetközi partnereinkkel. 

 

Ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék ezeket a problémákat és megoldási lehetőségeket, ajánld nekünk az adód 1%-át, tüntesd fel az adóbevallási csomagodban az adószámunkat: 18245770-2-43

 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete közhasznú társadalmi szervezet. Működésünket pályázati úton állami forrásokból és magánalapítványoktól, valamint nagylelkű magánszemélyek támogatásaiból biztosítjuk. Vállalatoktól, profitorientált szervezetektől nem fogadunk el támogatást. Éppen ezért nagyon fontos számunkra az olyan független bevétel, mint az SZJA 1%.

Ha az 1%-ot már más szervezetnek szántad, támogathatsz minket más formában is >>>

2014-ben 569.149 ajánlottatok fel a TVE-nek. A befolyt támogatást az alábbiakra fordítottuk, és a következő évben is ezek lesznek a hangsúlyos tevékenységeink:

 

 

2015-ben is folytatjuk

2015-ben a TVE hivatalosan is csatlakozik a Make Fruit Fair kampányhoz, és a trópusi gyümölcsök ellátási láncát vizsgálja. Hiszen a banán például már Magyarországon is a második legnépszerűbb gyümölcs…

 

 

Köszönünk minden eddigi segítséget, és reméljük, hogy a jövőben sem feledkeztek meg rólunk! 

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek