fbpx

Tarts velünk, legyéla tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz!

Támogasd a termékteszteket adód 1%-val

| Tudatos Vásárló

2014-ben teszteltünk gyerekfogkrémeket, öko tiszítószereket, bébiételeket, transzzsírsavat és levesporokat. Ha fontosnak tartod, hogy független teszteket készítsünk, támogasd a TVE-t adód 1%-val.  A Tudatos Vásárlók Egyesülete adószáma: 18245770-1-43.

A Tudatos Vásárlók Egyesületének egyik legfontosabb tevékenységét jelentik a különböző laborvizsgálat és termékcímke alapú terméktesztek. 2014-ben ezeket a teszteket végeztük a Ti segítségetekkel!

Tamponok és egészségügyi betétek

Ötféle tampon és négyféle intimbetét hormonkárosító anyag tartalmát és kioldódását vizsgáltuk, amiből kiderült, hogy az összes termék tartalmaz ilyen anyagokat és erről a termék csomagolásáról semmilyen információt nem kap a gyanútlan vásárló.

Ökotisztítószerek

Az ökotisztítószerekkel szemben elvárás, hogy ne tartalmazzanak irritatív anyagokat, szintetikus színezéket, illatanyagokat és rendelkezzenek valamilyen minősítéssel. Tesztünkből többek között az is kiderült, hogy pár termék, annak ellenére, hogy ökotisztítószernek nevezi magát, az összetétele ezt nem feltétlenül igazolja.

Transzzsírsavak kakaós csigákban

10 pékséglánc kakaós csigáinak transzzsír tartalmát teszteltük. Honnan tudhatjuk, hogy a címkével, összetételi listával nem rendelkező termékek megfelelnek-e a szabályozásnak? A tesztben ennek jártunk utána.

Gyermekfogkrémek

12 gyermekfogkrémet teszteltünk a bennük lévő kockázatos és természetes anyagok alapján. A tesztből kiderült, hogy az utóbbi évekhez képest kevesebb bennük a kockázatos anyag, de pár termék még így is sok irritatív összetevőt tartalmaz.

Bébiételek

Bébiétel tesztünkben 11 márkát teszteltünk és arra voltunk kíváncsiak, hogy előfordulnak-e olyan termékek, amik növényvédőszer maradványokat tartalmaznak. A 11 termékből, egy fennmaradt a rostán és hatósági vizsgálatot vont maga után.

Az összes, 2014-ben készített tesztünkről itt olvashatod a részletes leírást: http://tudatosvasarlo.hu/cikk/termekteszt-korkep-2014

 

Ha szeretnéd, hogy még több terméket és szolgáltatást tesztelhessünk, ajánld a TVE-nek adód 1%-át. Ehhez annyit kell tenned, hogy adóbevallási csomagodban a TVE adószámát írod a kedvezményezett adószámához: 18245770-1-43

 

 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete közhasznú társadalmi szervezet. Működésünket pályázati úton állami forrásokból és magánalapítványoktól, valamint nagylelkű magánszemélyek támogatásaiból biztosítjuk. Vállalatoktól, profitorientált szervezetektől nem fogadunk el támogatást. Éppen ezért nagyon fontos számunkra az olyan független bevétel, mint az SZJA 1%.

Ha az 1%-ot már más szervezetnek szántad, támogathatsz minket más formában is >>>

2014-ben 569.149 forintot ajánlottatok fel. A befolyt támogatást az alábbiakra fordítottuk, és a következő évben is ezek lesznek a hangsúlyos tevékenységeink:

 

Köszönünk minden eddigi segítséget, és reméljük, hogy a jövőben sem feledkeztek meg rólunk! 

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek