fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

16 milliós büntetés a Pannonnak

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A GVH a Pannon GSM reklámjaiban is talált kivetnivalót.

A Pannon GSM Távközlési Zrt. az elmúlt évek folyamán több alkalommal is olyan magatartást tanúsított, amely alkalmas volt a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezúttal a szolgáltató 2006 első negyedévének egyes reklámjaival kapcsolatban állapította meg ezt, amelyekben a szolgáltató elhallgatta, hogy a fogyasztók új számlás előfizetés vásárlásakor csak 2 éves hűségnyilatkozat megtétele esetén vehettek részt az adatkártyát 0 Ft-ért kínáló akcióban.

A Pannon 2006. január 16. és március 17. közötti akciójában ugyanis 0 Ft-os áron kínált egyes, a hordozható számítógépekbe helyezve Internet hozzáférést biztosító adatkártyákat. Az akció rádióban és nyomtatott sajtóban megjelent reklámjaiban, a beltéri reklámokban és szórólapokban ennek feltételéül azt közölték a fogyasztókkal, hogy vagy új számlás előfizetést kell vásárolni, vagy 1 éves Mobile Data 500 vagy 1000 csomagot kell megrendelni.

Azt azonban elhallgatta a Pannon GSM, hogy az akcióban való részvételnek az is feltétele, hogy ha a fogyasztó új számlás előfizetést vásárol, akkor 2 éves hűségnyilatkozatot kell tennie.

A GVH szerint az adott reklámokban gond nélkül közzé lehetett volna tenni a pontos információkat, amint azt a vállalkozás nem is mulasztotta el az internetes honlapján megjelentetett tájékoztatás esetében.

A Pannon GSM Távközlési Zrt. jogsértő magatartásáért 16 millió Ft versenyfelügyeleti bírság megfizetésére köteles.

 

Forrás: Gazdasági Versenyhivatal

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok