Zöldség-gyümölcs

Rabszolgamunka a magyarországi almatermesztésben

Míg a boltokban a fogyasztó 300-400Ft-ot fizet egy kiló almáért, a termelő ezért már csak 100-150Ft-ot, az almaszedő munkás pedig kevesebb, mint 10Ft-ot kap. Mindez gyakran emberjogi problémákkal, hazai és nemzetközi jogszabályok felrúgásával társul. 

Városi veteményes: fűszerkert az ablakban

Fűszer- és gyógynövényeket termeszteni nagyon egyszerű, és a legjobb benne, hogy néhány cserép vagy balkonláda is elég hozzá. Merjünk belevágni!

Balkonkertészkedés: az alapok

Erkélyünkön, ablakunkban, vagy akár a szobában nemcsak dísznövényeket tarthatunk: a választékot kiegészíthetjük élelmiszernövények vagy fűszernövények ültetésével. Sorozatunk első részében azt mutatjuk meg, hogyan érdemes nekifogni a balkonkertészkedésnek.

Keressük együtt a méltányos almát! - Előadás és műhelymunka

Neked is fontos, hogy az asztalodra kerülő alma termesztésekor az emberi jogok is érvényesüljenek? Hogy ne a rabszolgamunka vagy a környezet kizsigerelése árán legyen elérhető a gyümölcs? Termesztő, értékesítő, fogyasztó vagy? Gyere el a TVE április 14-i programjára, és találjuk ki együtt, hogyan lehet méltányos a hazai alma! 

Termékteszt: salátamixek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 19 előrecsomagolt, fogyasztásra kész salátamix vegyi anyag-tartalmát és mikrobiológiai szennyezettségét vizsgálta. Vajon mennyi kockázatot rejtenek a téli, kora tavaszi időszak friss leveles zöldségei?

Legyél Te is egy közösségi gazdaság tagja!

Fontos számodra, hogy megbízható forrásból származó és egészséges élelmiszert fogyassz? Akkor épp itt az ideje, hogy csatlakozz egy közösségi gazdasághoz, ahol minden héten a legfrissebb élelmiszert kaphatod meg, sok-sok jófej ember társaságában. 

Videók
Videó megtekintése

Vásárolj magyar terméket

Honnan származik az ebédhez való alapanyag? Mennyit utazik, és miért egészségtelenebb a "friss" import paradicsom, mint a helyben termett. Ezekre a kérdésekre ad választ ez a kisfilm.
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

címkék

idénynövények - május

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében