Zöldség-gyümölcs

E-számok: teszteld a tudásod!

Van, aki elszörnyedve pásztázza végig a termékeken lévő adalék-listát. Mások rá se hederítenek, hiszen úgy érzik, semmi bajuk tőle. Akármelyik táborba tartozunk két dolog biztos: 1. az E-számok átláthatatlanul sokan vannak, 2. nehezen kerülhetjük el őket. Teszteld tudásod, hátha így jobban átlátod majd, mitől érdemes óvakodni és mitől nem kell tartanod. 

7 dolog a paradicsomról

Nemsokára faljuk majd nyersen, salátában vagy csak úgy, magában, addig leginkább szószként vagy aszalva. Már nincs messze, hogy beleharapj az idei első pirosló lédús paradicsomba, addig pedig olvass néhány érdekességet az aztékok aranyalmájáról! Ha pedig sajátot szeretnél, már kezdheted is a magok beszerzését.

3 alapanyag – 10 okosság

Melyik a legjobb liszt? És melyik mire való? Melyek a legjobb pesti pékségek? Hol terem a magyar rizs? Találtunk-e szennyeződést a boltokban kapható rizsekben? Most tíz pontban tesztelheted, mi maradt meg és mi maradt ki abból, amit a lisztről, rizsről és a hüvelyesekről a Tudatos Vásárlón olvashattál.

Van olyan, hogy magyar rizs

Vad, hosszú szemű, barna, fekete, előfőzött, Basmati, Jázmin, Arborio. Mitől fényezett a fényezett? Mitől barna a barna? Mi van az A-ban és mi a B-ben? A világ egyik legfontosabb gabonájáról, a rizsről és magyarországi termesztéséről beszélgettünk a legnagyobb hazai termelővel. Mert van olyan, hogy hazai rizs, ráadásul bio minőségben is. 

Felejtsd el a szuperkaját!

Miért hisszük el boldogan, hogy egy egzotikus bogyó, azték mag vagy ázsiai gyökér fog megmenteni a betegségektől? Miért jó, és miért baj, hogy manapság a pacal vagy a karalábé helyett épp az avokádó, a chia vagy a quinoa a trendi?

8 okosság, hogy szóhoz juss, ha almáról van szó

Ha gyümölcsöt kell enni, hát még ezt esszük a leginkább, télen unásig. Ha egy óvodástól azt kéred, rajzoljon egy gyümölcsöt, tuti, hogy piros almát fogsz látni a papíron. Az alma olyan nekünk, mint zöldségből a répa, énekből a "Tavaszi szél", tóból a Balaton. Ismerkedj meg az almával 8 lépésben!

Videók

Vásárolj magyar terméket

Honnan származik az ebédhez való alapanyag? Mennyit utazik, és miért egészségtelenebb a "friss" import paradicsom, mint a helyben termett. Ezekre a kérdésekre ad választ ez a kisfilm.
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

címkék

idénynövények - április

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében