alap kinézet

System Messages

Veszélyes termékek

Zöld ruhák: Tanúsító védjegyek, címkék

Létezik néhány olyan tanúsító védjegy, amely garantálja, hogy az adott ruházati termékben nincsenek veszélyes vegyi anyagok, sőt, azt is, hogy a gyártási folyamat környezetbarát módon zajlott.

Teszt: egészségre veszélyt jelentő játékokat talált az NFH

Az NFH 81 gyermekjátékot vizsgált, az ellenőrzés során 48 féle termék esetében volt megállapítható, hogy veszélyt jelentenek a gyermekekre nézve.

Teszt: egészségre veszélyes ékszert és pénztárcát talált az NFH

Az NFH 39 terméket vizsgált laboratóriumban, a teszt során 3 egészségre veszélyes terméket találtak a határértéknél magasabb króm (VI) tartalommal.

Veszélyes gyerekjátékok - Mit kell tudni a ftalátokról?

Szinte minden gyerek játékai között találunk tapadókorongos figurát, műanyag fejű babát, fürdőkacsát, amelyek puha műanyagból készültek. Ezek egészségkárosítók lehetnek, ha előállításukhoz ftalátokat használtak. Mit kell tudni a ftalátokról?

Fulladásveszélyes csecsemő- és kisgyermek ruhákat találtak

Gyerekruhákat és gyerekcipőket vizsgáltak a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei. Több száz ruhát ellenőriztek országszerte az üzletekben, ezen túl laboratóriumi vizsgálatot is végeztek. A termékek 86,3 %-a megbukott a teszten. 

Veszélyes rollerek, triciklik, autók - Mire figyeljünk?

22 féle rollert, triciklit, játék gördeszkát, lábbal hajtható kisautót vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Sajnos 12 termékről  kiderült, hogy nem biztonságos, ezeket a hatóság kivonja a forgalomból.

Videók

Mire jó a Cégmérce?

A Cégmércében cégeket rangsorolunk etikai és környezeti szempontok alapján. Íme néhány dolog, hogy miért érdemes olvasni a Cégmércét. http://cegmerce.hu/
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

címkék

  •      Irritáló
  •      Toxikus
  •      Egészségre veszélyes
  •      Környezetre veszélyes
  •      CE jelölés

Linkek

  •      CNET: Cell phone radiation levels
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

Smink