Utazás, ökoturizmus

Így nyaralj zöld szállodában, kempingben

Összeszedtük a legismertebb szálláshelyeket minősítő öko címkéket. Ha a nyaralásod alatt is fontos a környezetvédelem, válassz olyan minősített szálláshelyet, amelyek elkötelezik magukat az energia- és víztakarékosság, a hulladékcsökkentés valamint a megújuló energiahasználat mellett.

 

Utazzunk olcsón vonattal Európában

Egyesek már a nyaralás előtt hónapokkal lecsapnak egy-egy akciós repülőjegyre, mások az utolsó pillanatig halogatják, majd autóba pattanva indulnak üdülni. Vonatra azonban még nem késő kedvező árú jegyet keresnünk.

Légi utasok jogai vis maior esetén

A fapados légitársaságoknak köszönhetően a kedvező jegyárak és a vonzó úti célok miatt az utóbbi években jelentősen megváltoztak az utazási szokásaink. Sokan és gyakran repülünk, de nem feltétlenül vagyunk tisztában a jogainkkal. Íme a teendők vis maior esetén. 

Kerékpáros városnézés olcsón - pattanj közbringára külföldön is!

Összeszedtük néhány kedvelt európai nagyváros közbringarendszerének tudnivalóit. Van köztük elektromos kerékpár, beépített tabletes és még a gyerekeknek is bérelhettek közbringát.

Bringaboltok tudatos vásárlóknak

Ha nyár, akkor nyaralás és bringatúra. Íme az összeállításunk a biciklis Tudatos Vásárló Kedvezménykártya elfogadóhelyeinkről. Hiányzik egy alkatrész, vagy kiegészítő, esetleg bérelnél vagy szereltetnél? Itt kedvezményesen is megteheted. Bringára fel!
 

Hogyan válasszunk biciklis gyerekülést?

Manapság sokan közlekednek kerékpárral. Akik szeretik ezt az utazási formát, minden bizonnyal akkor sem teszik le a kétkerekűt, ha gyerek érkezik a családba. Összeszedtük, hogy mire érdemes figyelni gyerekülés vásárlásnál.

Videók

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében