Utazás, ökoturizmus

Fogyasztóvédelmi tippek utazóknak

Elmaradt programok, szálláshellyel kapcsolatos kifogások, gyakori vitás ügyek. A Budapesti Békéltető Testület tanácsai az utazások során leggyakrabban felmerülő fogyasztóvédelmi problémákra.

Így nyaralj zöld szállodában, kempingben

Összeszedtük a legismertebb szálláshelyeket minősítő öko címkéket. Ha a nyaralásod alatt is fontos a környezetvédelem, válassz olyan minősített szálláshelyet, amelyek elkötelezik magukat az energia- és víztakarékosság, a hulladékcsökkentés valamint a megújuló energiahasználat mellett.

 

Utazzunk olcsón vonattal Európában

Egyesek már a nyaralás előtt hónapokkal lecsapnak egy-egy akciós repülőjegyre, mások az utolsó pillanatig halogatják, majd autóba pattanva indulnak üdülni. Vonatra azonban még nem késő kedvező árú jegyet keresnünk.

Légi utasok jogai vis maior esetén

A fapados légitársaságoknak köszönhetően a kedvező jegyárak és a vonzó úti célok miatt az utóbbi években jelentősen megváltoztak az utazási szokásaink. Sokan és gyakran repülünk, de nem feltétlenül vagyunk tisztában a jogainkkal. Íme a teendők vis maior esetén. 

Kerékpáros városnézés olcsón - pattanj közbringára külföldön is!

Összeszedtük néhány kedvelt európai nagyváros közbringarendszerének tudnivalóit. Van köztük elektromos kerékpár, beépített tabletes és még a gyerekeknek is bérelhettek közbringát.

Bringaboltok tudatos vásárlóknak

Ha nyár, akkor nyaralás és bringatúra. Íme az összeállításunk a biciklis Tudatos Vásárló Kedvezménykártya elfogadóhelyeinkről. Hiányzik egy alkatrész, vagy kiegészítő, esetleg bérelnél vagy szereltetnél? Itt kedvezményesen is megteheted. Bringára fel!
 

Videók

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében