Szupermarket, piac, kisbolt

Csatlakozz te is egy közösségi gazdasághoz!

Lassan beköszönt a tavasz és indul az új szezon a közösségi gazdaságokban is. Ha szeretnél friss, egészséges és helyi zöldségeket fogyasztani, itt a lehetőség, hogy csatlakozz egy zöldségközösséghez. 

Ne gondolkodj a recepten, csak vidd haza és főzd meg!

Szeretnéd elkerülni, hogy túlfőzd magad vagy a boltban fél órát bolyongva kelljen összeszedned a vacsora alapanyagait? Örülnél, ha nem néznének furának, mert csak egy cikk, azaz tényleg egy cikk fokhagymát veszel? A németországi Kochhaus boltokban ez már megvalósítható. 

Ismerd meg a közösségi gazdaságok működését!

Az alábbiakban bemutatjuk nektek, hogyan is működnek a hazánkban egyre népszerűbb közösségi gazdaságok. Most megtudhatod, hogyan válhatsz taggá és mit kell tudnod a működésről.

Barát vagy ellenség a zöld béka?

Miközben rohamosan terjed, a Rainforest Alliance fenntarthatósági minősítést az utóbb időben rengeteg kritika érte. Vajon tudatos vásárlóként megnyugodhatunk, ha ilyen terméket választunk?

Lidl: marketingből ötös, de hol a fairplay?

A Lidl-nek fontos a méltányos kereskedelem és a fenntarthatatóság - legalábbis a szavak szintjén. Azonban a távoli országokban a láncnak beszállító gyümölcsültetvényeken embertelen munkakörülmények uralkodnak - állítja az Oxfam. A Lidl belement a tárgyalásokba.

Áruházi polctrükkök, amikkel érdemes tisztában lenni

Miért van az, hogy bizonyos termékeket nem találunk meg az üzletekben, míg mások rögtön feltűnnek, szem előtt vannak?

Videók

Házhoz jön a valódi tej - 1. rész

A lajosmizsei Melis testvérek anyjuktól örökölték meg a gazdaságukat, és tavaly óta maguk mennek a fogyasztókhoz, házhoz hozzák a teljes, nyers tejet. Az első részben egy valóban állatbarát tejgazdaságba nyerünk betekintést. A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Zöld Pók Alapítvány filmje.
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében