Sport

Jófej bicajos helyek

Beköszöntött az őszi idő, de még javában tart a bringa-szezon. Ezen a héten tartják az Európai Mobilitási hetet és autómentes napot is, ezért ha tehetitek pattanjatok bicajra. Ennek apropóján készítettünk egy összeállítást azokról a jófej biciklis helyekről, ahol minden a bicaj körül forog: lehet bérelni, szervizeltetni és használni a Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát.

Tippek munkába kerékpározáshoz

Végre kellemes az idő és azok is bringára pattanhatnak, akiket eddig visszatartott a hideg. Nézzük, mire érdemes figyelni, ha kezdő városi bringások vagyunk.

Otthontalanná válnak a nyomornegyed lakói az olimpiai város építése miatt Rióban

Öt hónappal a Rio de Janeiro-i olimpia kezdete előtt jogvédő szervezetek és élsportolók tiltakoznak az olimpiai város építésével párhuzamosan zajló erőszakos kilakoltatások és az olimpiával kapcsolatos ellenőrizhetetlen brazil állami költekezés ellen. 

Teszt: budapesti gyógyfürdők

Sokan vesznek ajándékba fürdőbelépőt, vagy elmennek kikapcsolódni a forró gőzbe. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nyolc fürdőben tesztelte a szolgáltatás gazdagságát és színvonalát, a tisztaságot, a környezetvédelmet, az akadálymentesítést és a kedvezményeket. Meglepő eredmény született.

A séta mint csodaszer

A közhiedelemmel ellentétben nem szükséges bonyolult és költséges tevékenységekbe fognunk egészségünk megőrzése érdekében. A rendszeres napi séta már önmagában óriási segítséget nyújt a betegségek megelőzéséhez. A járulékos nyereségekről nem is beszélve.

Jó minőségűek a szabadvízi strandjaink

A hazai szabadvízi fürdőhelyek zöme kiváló minősítést kapott az Európai Unió értékelési rendszere alapján, amely az elmúlt négy év adatait összegzi. A listában a Dunához kapcsolódó strandok is szerepelnek, de ezeken a helyeken a levonuló rendkívüli árhullám miatt most tilos fürdőzni! 

Videók

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében