Nagylátószög

Pozsonyi közösségi kertek

A szlovák fővárosban alakuló-változó közösségi kerteket mutatunk be.

Húsvétváró ökovásár Lengyelországban

Idén immár 15. alkalommal rendezik meg Wrocław-ban Európa egyik legnagyobb ökovásárát március 16-23. között.  

Kicsik és nagyik – ki kit tanít?

Érkeznek a nyugdíjasok. Ki bottal, ki a másik karjába kapaszkodva, de még járókerettel is. Nem csoda, hisz igazán jó program készülődik a Váci Idősek Otthonában – a Magosfa Alapítvány „Kicsik és Nagyik” foglalkozásán – végre újra gyerekekkel tölthetik az időt.

 

Mindent a szemétről - ingyenes vándorkiállítás vidéki helyszínekkel is

Mi a szemét? Mi az, ami annak látszik, de mégsem az? A Hulladék Akadémia c. vándorkiállításon ezekre a kérdésekre kapunk praktikus válaszokat.

Ahol a városban terem a friss helyi élelmiszer

Csirke kapirgál a new yorki háztetőn, salátáskert a Getty központjában, kacsák és méhkasok Detroitban. Amerikában hódítanak a piacra termelő innovatív városi zöldségkertek és gazdaságok.

Háromdimenziós óceáni gazdaság

Egy forradalmi modell, amelyben évente 50-60 tonna hínárt termelnek, kagylót és osztrigát tenyésztenek és mindez jó hatással van a tengeri élővilágra is.

Videók
Videó megtekintése

Házhoz jön a valódi tej - 1. rész

A lajosmizsei Melis testvérek anyjuktól örökölték meg a gazdaságukat, és tavaly óta maguk mennek a fogyasztókhoz, házhoz hozzák a teljes, nyers tejet. Az első részben egy valóban állatbarát tejgazdaságba nyerünk betekintést. A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Zöld Pók Alapítvány filmje.
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében