Nagylátószög

Az Apple piszkos pénzügyei

Elkerült adók, kiszervezett termelés, offshore cégek - ezek mind részei az Apple stratégiájának, ami lehetővé tette, hogy a cég akkora vagyont halmozzon fel mint Németország pénzügyi tartaléka.

Mire költöttük a pénzünket 2014-ben?

Egy magyar ember átlagosan 908 ezer forintot költött 2014-ben, ami az EU átlag fele. A legnagyobb kiadást az élelmiszerek és rezsi jelentette. 

Hogy kerüljük el az impulzusvásárlást?

A bevásárlótáskából kipakolva azt vetted észre, hogy már megint megvettél egy csomó mindent azon kívül, amiért valójában bementél a boltba? Az impulzusvásárlás elkerülhető, kis odafigyeléssel.

Pozsonyi közösségi kertek

A szlovák fővárosban alakuló-változó közösségi kerteket mutatunk be.

Húsvétváró ökovásár Lengyelországban

Idén immár 15. alkalommal rendezik meg Wrocław-ban Európa egyik legnagyobb ökovásárát március 16-23. között.  

Kicsik és nagyik – ki kit tanít?

Érkeznek a nyugdíjasok. Ki bottal, ki a másik karjába kapaszkodva, de még járókerettel is. Nem csoda, hisz igazán jó program készülődik a Váci Idősek Otthonában – a Magosfa Alapítvány „Kicsik és Nagyik” foglalkozásán – végre újra gyerekekkel tölthetik az időt.

 
Videók
Videó megtekintése

Házhoz jön a valódi tej - 1. rész

A lajosmizsei Melis testvérek anyjuktól örökölték meg a gazdaságukat, és tavaly óta maguk mennek a fogyasztókhoz, házhoz hozzák a teljes, nyers tejet. Az első részben egy valóban állatbarát tejgazdaságba nyerünk betekintést. A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Zöld Pók Alapítvány filmje.
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében