alap kinézet

System Messages

Megelőzés, tudnivalók, panasztétel

Így add el az üdülési jogodat!

Akár milliókat is hajlandók vagyunk költeni azért, hogy megszabadulhassunk egy korábban vásárolt, 99 évre szóló üdülési jogtól. Sajnos rengeteg a visszaélés a cégek részéről. Íme néhány tanács, mire érdemes figyelni. 

Meddig kell várni telefonos ügyfélszolgálatnál?

Amikor nem működik az internet vagy a kábeltévé, első dolgunk a telefonos ügyfélszolgálatot tárcsázni. Viszont a hosszú várakozási idő, a huszadik menüpont és a reklámok újabb bosszúságot okoznak. Milyen jogaink vannak? Meddig várakoztathatnak minket? Íme a válaszok. 

Pénzügyi navigátor a tudatosabb pénzügyi döntésekhez

Az MNB fogyasztóvédelmi oldalán számos, hasznos pénzügyi tanácsot, alkalmazást találhatsz, amelyek segítenek jobban kézben tartani a pénzügyeidet: betét- és megtakarításkereső, hitelkalkulátor de akár a háztartási költségvetés kalkulátor is hasznodra lehet. 

Nem működik az új elektromos fogkefe - visszacserélhetem?

Mi történik, ha befürödtünk a szupernek tűnő karácsonyi vásárlással? Visszacserélik, elég a blokk, nekem kell bizonyítani a hibát? Urbánus legendák és a valós jogaink.  

Erre figyelj, ha garázsvásáron árulsz vagy vásárolsz

Nálunk is egyre népszerűbbek a garázsvásárok. Vásárlóként azonban ezen a terepen is tanácsos tudatosan választani, eladóként pedig érdemes odafigyelni néhány kereskedelmi szempontra is. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tanácsai. 

Becsapós kuponos akciók – Ezekre figyelj!

A nagy csalódást elkerülendő az őszi kupon akciós időszakban is érdemes odafigyelni arra, hogy valóban kedvezőbb áron jutunk-e hozzá a kiválasztott termékekhez, szolgáltatásokhoz. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tippjei kuponos vásárlóknak. 

Videók

Éljen jogával!

A békéltető testületeket arra találták ki, hogy a bonyolult és sokszor hosszú bírósági macera helyett gyors és egyszerű eljárással vizsgálják ki fogyasztói panaszainkat. Ezt a panaszos fogyasztó és a bepanaszolt cég közötti békítéssel teszik, azaz egyezséget próbálnak meg létrehozni a két fél között. A békéltető testületi eljárás tehát gyors, egyszerű és legfőképp ingyenes.

Online vásárlással kapcsolatos fogyasztói jogok és vitarendezés kérdésében is jó helyen járunk a Budapesti Békéltető Testületnél. Vitás ügy esetén mindenképpen forduljunk békéltető testülethez, Hiszen A vállalkozásoknak kötelező részt venni a békéltető testületi ülésen, így minden bizonnyal megoldás születik a problémánkra. Nézd meg a 7 részes videó sorozat összes részét!

Praktikus ötletek

  •      A külföldi mobiltelefon-használat veszélyei
  •      A mobilinternet veszélyei
  •      Szándékolatlan roaming

Linkek

  •      NMHH a közönségért
  •      Ne dőljön be!
  •      Európai Élelmiszer Információs Bizottság
  •      Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

Smink