alap kinézet

System Messages

Megelőzés, tudnivalók, panasztétel

Pénzügyi navigátor a tudatosabb pénzügyi döntésekhez

Az MNB fogyasztóvédelmi oldalán számos, hasznos pénzügyi tanácsot, alkalmazást találhatsz, amelyek segítenk jobban kézben tartani a pénzügyeidet: betét- és megtakarításkereső, hitelkalkulátor de akár a háztartási költsgévetés kaluklátor is hasznodra lehet. 

Nem működik az új elektromos fogkefe - visszacserélhetem?

Mi történik, ha befürödtünk a szupernek tűnő karácsonyi vásárlással? Visszacserélik, elég a blokk, nekem kell bizonyítani a hibát? Urbánus legendák és a valós jogaink.  

Erre figyelj, ha garázsvásáron árulsz vagy vásárolsz

Nálunk is egyre népszerűbbek a garázsvásárok. Vásárlóként azonban ezen a terepen is tanácsos tudatosan választani, eladóként pedig érdemes odafigyelni néhány kereskedelmi szempontra is. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tanácsai. 

Becsapós kuponos akciók – Ezekre figyelj!

A nagy csalódást elkerülendő az őszi kupon akciós időszakban is érdemes odafigyelni arra, hogy valóban kedvezőbb áron jutunk-e hozzá a kiválasztott termékekhez, szolgáltatásokhoz. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tippjei kuponos vásárlóknak. 

Mire figyeljünk gyerekjáték vásárlásakor?

Ha biztonságos terméket akarunk választani gyerekünknek, érdemes tisztában lenni azzal, hogy mit jelentenek a játékokon található jelölések. 

Mire kell ügyelni mérőóra ellenőrzéskor?

Hiányzott a matrica a gázmérőről, 400.000 Ft megfizetésre szólították fel a fogyasztót. Mire figyeljünk a villanyóra és gázóra ellenőrzéskor, hogy hasonló eseteket elkerülhessünk?

Videók

Éljen jogával!

A békéltető testületeket arra találták ki, hogy a bonyolult és sokszor hosszú bírósági macera helyett gyors és egyszerű eljárással vizsgálják ki fogyasztói panaszainkat. Ezt a panaszos fogyasztó és a bepanaszolt cég közötti békítéssel teszik, azaz egyezséget próbálnak meg létrehozni a két fél között. A békéltető testületi eljárás tehát gyors, egyszerű és legfőképp ingyenes.

Online vásárlással kapcsolatos fogyasztói jogok és vitarendezés kérdésében is jó helyen járunk a Budapesti Békéltető Testületnél. Vitás ügy esetén mindenképpen forduljunk békéltető testülethez, Hiszen A vállalkozásoknak kötelező részt venni a békéltető testületi ülésen, így minden bizonnyal megoldás születik a problémánkra. Nézd meg a 7 részes videó sorozat összes részét!

Praktikus ötletek

  •      A külföldi mobiltelefon-használat veszélyei
  •      A mobilinternet veszélyei
  •      Szándékolatlan roaming

Linkek

  •      Ne dőljön be!
  •      Európai Élelmiszer Információs Bizottság
  •      Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

Smink