Megelőzés, tudnivalók, panasztétel

Így add el az üdülési jogodat!

Akár milliókat is hajlandók vagyunk költeni azért, hogy megszabadulhassunk egy korábban vásárolt, 99 évre szóló üdülési jogtól. Sajnos rengeteg a visszaélés a cégek részéről. Íme néhány tanács, mire érdemes figyelni. 

Meddig kell várni telefonos ügyfélszolgálatnál?

Amikor nem működik az internet vagy a kábeltévé, első dolgunk a telefonos ügyfélszolgálatot tárcsázni. Viszont a hosszú várakozási idő, a huszadik menüpont és a reklámok újabb bosszúságot okoznak. Milyen jogaink vannak? Meddig várakoztathatnak minket? Íme a válaszok. 

Pénzügyi navigátor a tudatosabb pénzügyi döntésekhez

Az MNB fogyasztóvédelmi oldalán számos, hasznos pénzügyi tanácsot, alkalmazást találhatsz, amelyek segítenek jobban kézben tartani a pénzügyeidet: betét- és megtakarításkereső, hitelkalkulátor de akár a háztartási költségvetés kalkulátor is hasznodra lehet. 

Nem működik az új elektromos fogkefe - visszacserélhetem?

Mi történik, ha befürödtünk a szupernek tűnő karácsonyi vásárlással? Visszacserélik, elég a blokk, nekem kell bizonyítani a hibát? Urbánus legendák és a valós jogaink.  

Erre figyelj, ha garázsvásáron árulsz vagy vásárolsz

Nálunk is egyre népszerűbbek a garázsvásárok. Vásárlóként azonban ezen a terepen is tanácsos tudatosan választani, eladóként pedig érdemes odafigyelni néhány kereskedelmi szempontra is. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tanácsai. 

Becsapós kuponos akciók – Ezekre figyelj!

A nagy csalódást elkerülendő az őszi kupon akciós időszakban is érdemes odafigyelni arra, hogy valóban kedvezőbb áron jutunk-e hozzá a kiválasztott termékekhez, szolgáltatásokhoz. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tippjei kuponos vásárlóknak. 

Videók

Éljen jogával!

A békéltető testületeket arra találták ki, hogy a bonyolult és sokszor hosszú bírósági macera helyett gyors és egyszerű eljárással vizsgálják ki fogyasztói panaszainkat. Ezt a panaszos fogyasztó és a bepanaszolt cég közötti békítéssel teszik, azaz egyezséget próbálnak meg létrehozni a két fél között. A békéltető testületi eljárás tehát gyors, egyszerű és legfőképp ingyenes.

Online vásárlással kapcsolatos fogyasztói jogok és vitarendezés kérdésében is jó helyen járunk a Budapesti Békéltető Testületnél. Vitás ügy esetén mindenképpen forduljunk békéltető testülethez, Hiszen A vállalkozásoknak kötelező részt venni a békéltető testületi ülésen, így minden bizonnyal megoldás születik a problémánkra. Nézd meg a 7 részes videó sorozat összes részét!

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében