Környezetvédelem, környezetszennyezés

Pozsonyi közösségi kertek

A szlovák fővárosban alakuló-változó közösségi kerteket mutatunk be.

Kicsik és nagyik – ki kit tanít?

Érkeznek a nyugdíjasok. Ki bottal, ki a másik karjába kapaszkodva, de még járókerettel is. Nem csoda, hisz igazán jó program készülődik a Váci Idősek Otthonában – a Magosfa Alapítvány „Kicsik és Nagyik” foglalkozásán – végre újra gyerekekkel tölthetik az időt.

 

Mindent a szemétről - ingyenes vándorkiállítás vidéki helyszínekkel is

Mi a szemét? Mi az, ami annak látszik, de mégsem az? A Hulladék Akadémia c. vándorkiállításon ezekre a kérdésekre kapunk praktikus válaszokat.

Háromdimenziós óceáni gazdaság

Egy forradalmi modell, amelyben évente 50-60 tonna hínárt termelnek, kagylót és osztrigát tenyésztenek és mindez jó hatással van a tengeri élővilágra is.

Érzékek parkja: Szagolj, hallj, láss és szedd magad!

Színek, illatok, hangok és ízek. Ez a fő témája a spanyol kisváros, Noáin parkjának, ahol nem csak sétálhatunk, de friss bio zöldséget is szedhetünk magunknak jutányos áron. Itt összeér a szociális érzékenység és a fenntarthatóság. 

Holnaptól a gyereked tányérjáról veszed el az ételt

Ma van a globális túlfogyasztás vagyis "túllövés" napja, ami azt jelenti, hogy holnaptól minden tevékenységünkkel a gyerekeink elől vesszük el a természeti erőforrásokat. Csak hogy erről a hitelről elfelejtettük megkérdezni őket. 

Videók

A nagy csere

Nem kell feladnod semmit, nem kell lemondanod semmiről, csak cseréld le a megszokott dolgaidat jobbra...

címkék

Linkek

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében