Klímaváltozás

Millenniumi Fejlesztési Célok: Mit értünk el, és mi jön ezután?

2000-ben az ENSZ tagországok képviselői összeültek, hogy megoldást találjanak a szegénységre és az abból adódó egészségügyi, környezeti és társadalmi problémákra. 8 átfogó célt fogalmaztak meg, amelyekben 2015-re változást szerettek volna elérni. A határidő most lejárt, nézzük mi változott, és hogy mi lesz a folytatás.

                                                         

Holnaptól a gyereked tányérjáról veszed el az ételt

Ma van a globális túlfogyasztás vagyis "túllövés" napja, ami azt jelenti, hogy holnaptól minden tevékenységünkkel a gyerekeink elől vesszük el a természeti erőforrásokat. Csak hogy erről a hitelről elfelejtettük megkérdezni őket. 

Környezetvédő gyerekkönyvek 6 éves korig

Nem lehet elég korán elkezdeni a gyerekek bevonását a környezetvédelembe. Ehhez ajánlunk szórakoztató gyerekkönyveket.

Az ENSZ is a kis léptékű mezőgazdaságot ajánlja

Az ökológiai módszerek segíthetnek a világméretű éhezés és alultápláltság megállításában a szakértők szerint.

Csatlakoztunk a húsmentes hétfőhöz: húshagyó kedd a TVE-ben

Egy ember, egy év, heti egy nap húsmentesen - máris 100 kg-mal kevesebb a szén-dioxid a légkörben. Ennyit 52 fiatal fa képes megkötni egy év alatt a fa fajtájától, méretétől, élőhelyétől függően. Tegyél az egészségedért, környezetedért, csatlakozz te is a húsmentes hétfőhöz!

Zöldülő légifolyosók?

Széndioxid-kibocsátás alapján repülőjáratot választani? Ha nem is pontosan így, de már léteznek olyan lehetőségek, amelyekkel bárki élhet, aki ellensúlyozni szeretné repülőútja környezetterhelését.

Videók

Hétköznapi vega

Miért nehéz vegetáriánussá válni? Mit jelent a címben rejlő köztes megoldás? Graham Hill, a TreeHugger weboldal ötletgazdája mesél saját tapasztalatairól.
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében