alap kinézet

System Messages

Kereskedelem, Fair Trade

Divattervezőből lett tortadesigner - Raj Ráchel és a Fairtrade

A TVE 15. születésnapjára a tortartervező, Raj Ráchel készített a csokitortát, Fairtrade kakaó és csoki felhasználásával. A Fairtrade termékek nem ismeretlenek a számára, és fontosnak tartja, hogy szélesebb körben is terjedjenek.

Segítünk dönteni - mit tudnak az etikus címkék

Van különbség a termékeken látható etikus termesztést jelző védjegyek között? Fairtrade, UTZ Certified, Rainforest Alliance - melyik érdemli meg leginkább, hogy vásárlásunkkal támogassuk?

6 kérdés, amit gondolj át, ha adományozni szeretnél

Egyre többen adományoznak pénzt vagy tárgyat. Összeszedtünk néhány szempontot, ami segíthet abban, hogy sikeresebb és örömtelibb legyen az adományozásod nem csak neked, de annak is, aki kapja. 

Itt vehetsz Fairtrade csokimikulást

Közeledik a Mikulás. Szétnéztünk a boltokban, hol lehet Fairtrade minősítésű csoki Mikulás venni. Jó hír, hogy a nagyobb szupermarketekben, megfizethető áron is vehetünk etikus csokit.

Ki nem találnád, honnan importáljuk a legtöbb banánt

Arra voltunk kíváncsiak, honnan jön az itthon kapható banán Magyarországra. Annyit elárulunk, hogy nem közvetlenül egy termelő országból, hanem meglepően közelről érkezik. 

A Fairtrade 2020-as terve Téged is (meg)érint

A klímaváltozás, éhezés, kizsákmányolás korában az etikus kereskedelem reményt adhat. Az idén 20 éves Fairtrade globális helyzetjelentését olvasva elsírod magad, aztán mész, és veszel egy tábla etikus csokit.

Videók

Fairtrade terméket a szupermarketekbe!

Támogatod a méltányos kereskedelmet? Akkor csatlakozz Te is a TVE kampányához és írd alá a petíciót. Állj Banán Feri mellé Te is a harcban, hogy együtt mondhassátok " Szeretném, hogy a fairtrade elérhető és könnyen megtalálható legyen!"!

népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

  címkék

  •      UTZ Certified
  •      Fairtrade

  Praktikus ötletek

  •      Ha banánt veszel

  Linkek

  •      Fairfood
  •      FairVilág
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

  Smink