Kereskedelem, Fair Trade

Szédülés, vetélés, rák - a mérgezés jelei a banánföldeken

A bio és fairtrade minősítésű banánok olyan ültetvényekről érkeznek, ahol a munkások az átlagosnál emberségesebb körülmények között dolgozhatnak. De mi történik ott, ahol a munkásokat nem védik a fenti minősítések által megkövetelt feltételek?

Fairtrade csokit Valentin napra!

Ha csokit ajándékozol Valentin napra, legyél jófej a termelővel is!Összeszedtük, hol lehet Fairtrade csokit venni, és melyik márkákat keresd.

Tényleg jobb, ha fairtrade banánt veszel

Segít-e a kiszolgáltatott kisültetvényeseken, ha mélyebben a pénztárcánkba nyúlunk, és bio- vagy fairtrade minősítésű banánt veszünk? 

Milyen gyümölcsöt eszünk télen?

Narancs, banán, alma, szőlő - csak néhány a szupermarketek téli gyümölcskínálatából. Te melyiket szoktad a kosárba tenni? Tudod, hogy Magyarországon melyik a legnépszerűbb gyümölcs? Játssz a TVE legújabb játékával, és tudj meg többet!

Honnan jön a banánunk?

Hogyan szövik be a banánellátási láncok a világot? Mit eredményez az átláthatatlanság és mit okoz Ecuadorban az, hogy mi európaiak télen több banánt eszünk?

Így is készíthetsz fair trade szaloncukrot

Bemutatjuk a decemberi fair trade szaloncukor készítő felhívásunkra érkezett nyertes „művet”. 

Videók

Fairtrade terméket a szupermarketekbe!

Támogatod a méltányos kereskedelmet? Akkor csatlakozz Te is a TVE kampányához és írd alá a petíciót. Állj Banán Feri mellé Te is a harcban, hogy együtt mondhassátok " Szeretném, hogy a fairtrade elérhető és könnyen megtalálható legyen!"!

népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

    címkék

    Linkek

    • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében