alap kinézet

System Messages

Ital

Itt vásárolhatsz fairtrade teát

Összegyűjtöttük, hol juthatunk hozzá jó minőségű, etikus termelésből és kereskedelemből származó teához.

Tűzcsapból ivókút: Ivócsap Projekt

A nyári hőségben legyen nálad kulacs, és töltsd újra! Kipróbáltuk az ivócsapokat.

Termékteszt: narancslé

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 16 féle narancslevet tesztelt laboratóriumban. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyi C-vitamint  tartalmaznak, mennyire környezetbarát a csomagolásuk és milyen a vásárlói tájékoztatás a címkén. Az eredmények most is meglepőek, főleg a mért legmagasabb C-vitamin tartalom tekintetében.

Az vagy, amit megiszol?

Az élelmiszerek kapcsán már egyre gyakoribb, hogy tudatosan vásárolnak a fogyasztók, de hogy jön a képbe a bor, hiszen az leginkább szőlőből készül egy természetes folyamat során. Vagy a helyzet nem ilyen egyszerű? Nemes Richárddal, a Mitiszol Fesztivál szervezőjével beszélgettünk. 

6 hűsölési tipp a kánikula túléléséhez

A kánikulában nem is lehet másra gondolni, csak a hűsölésre. Összeszedtünk néhány környezetbarát megoldást, amivel elviselhetőbb a hőség.

Pénzpocséklás haladóknak: a vízszűrők

Triplán fizetnek, akik az adóforintjaikból kitermelt és megtisztított, olcsó városi csapvízhez vaskos tízezrekért vesznek „vízszűrő" berendezéseket. 

Videók

A narancslé útja - facsarva, Brazíliából, előzetes

Az Európában elfogyasztott narancslé 80%-a Brazíliából származik, és az ital útja a fogyasztókig elégedetlenséggel és méltánytalansággal van kikövezve. A Bombera Krisztinával forgatott filmünkben bemutatjuk azokat az embertelen munkakörülményeket, amelyek között a Magyarországon is legnépszerűbb gyümölcslé készül. A filmben arra is keressük a választ, hogy az európai szupermarketláncoknak, amelyekben a legtöbb narancslevet adják el, milyen szerepe van a helyzet kialakulásában és lehetséges megoldásaiban.

címkék

  •      ÖKO-TEST
  •      Fairtrade

Praktikus ötletek

  •      Természetes medicina: élénkítők
  •      Tippek csapvízfogyasztáshoz és vízvédelemhez
  •      Hasznosítsuk a maradék bort

Linkek

  •      Víz-lábnyom
  •      Ivóvíz.hu
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

Smink