Hús, vegetáriánus

Ezeket a termékcímkéket keresd a környezetbarát élelmiszereken

Összeszedtük a leggyakoribb termékcímkéket, amelyeket érdemes keresned, ha környezetbarát, etikus forrásból származó élelmiszert szeretnél venni.

Hogy készül a cipőd? Legelők az erdők helyén

Brazíliai esőerdők helyén létesített legelők, kizsákmányolt szenegáli vendégmunkások a délolasz üzemekben - csak néhány a cipőiparhoz köthető megdöbbentő tényekből. Cikksorozatunk 2. részében az amazonasi esőerdők helyére és a délolasz cserzőüzemekbe kalauzoljuk el az olvasót. 

Hello hal – a balatoni hekk alternatívája

Nem csak halazók működtetését, de különleges halételeivel az édesvízi halfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul a Hello hal. A Tisza-tónál, a tiszaörvényi halazóban jártunk. 

Hazai csirkehús-fogyasztási szokások

A hazai élelmiszerüzletekben a ’80-as évek eleje óta lehet bontott csirkét kapni, azóta a csirkemell és a csirkecomb vezeti az eladási listákat. 

Élelmiszer-biztonsági tanácsok húsvéti sonkához

Mindjárt húsvét, ideje beszerezni a húsvéti sonkát is, a tároláshoz s a feldolgozáshoz javaslunk néhány fontos szempontot.

Mit takarnak a tojásokon található jelzések?

A tojásokon különböző kódok találhatók, amelyek jelölik a tartás körülményeit, a származási országot és még számos információt. Nézzük, mit is jelentenek pontosan ezek a kódok.

Videók

Freegan - a feleslegről

A freegan életmódot választók egészen új szemszögből mutatják meg a mindennapjaink során keletkező ételfelesleget. Valóban hulladék? A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Zöld Pók Alapítvány filmje.
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében