Hús, vegetáriánus

Kókuszzsír és pálmaolaj – a szépség és a szörnyeteg?

Környezettudatos fogyasztóként tudjuk, mennyi pusztítással jár a pálmaolaj-előállítás a távol-keleti esőerdőkben. A kókuszzsír eközben szuperélelmiszerként virít a polcokon. Mi a különbség köztük, ha a környezeti és ha az egészségünkre gyakorolt hatásokat nézzük?

A második otthon: Szelence Café

Az enteriőrt elnézve akár az Amélie csodálatos élete c. film forgatási helyszínére is pályázhatna a Vérmező szomszédságában működő Szelence Café.

Megmentheted a bolygót egy tál lencsével, babbal

A statisztikusok döbbenetes számokat mondanak arról mennyien leszünk hamarosan a Földön, az élelmezési szakemberek pedig gőzerővel keresik a megoldást arra, mit eszik majd ennyi ember. A sokféle vízió közül egy különösen szimpatikusnak tűnik: a hüvelyeseké lehet a jövő.

Boldog pisztrángok Tahitótfaluból

A Szentendrei-szigeten, Tahitótfalu határában egy régi szennyvíztisztító telepen valósította meg álmát Csörgő István. Az 1983-ban bezárt telep betonteknőiben ma évente 10 tonna szivárványos pisztráng nevelkedik.

 

Teszt: halbisztrók

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 5 budapesti halbisztrót tesztelt. Azt vizsgáltuk, hogy kiderül-e honnan hozzák a felszolgált halat, hányféle halat ehetünk, mennyire hulladékmentes a tálalás, kapunk-e csapvizet.

Ne a zavarosban halásszunk!

A tengerek nyújtotta szolgáltatások és termékek évente 2,5 billió USA dollár értéket tesznek ki. Mintegy 800 millió ember megélhetése függ közvetlenül a tengeri halászattól. Íme néhány érdekes tény, hogy miért lenne jó a fenntartható tengeri halászat széles körű elterjedése. 

Videók

Freegan - a feleslegről

A freegan életmódot választók egészen új szemszögből mutatják meg a mindennapjaink során keletkező ételfelesleget. Valóban hulladék? A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Zöld Pók Alapítvány filmje.
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében