Hulladék

Akkor is adományozol, ha éppen vásárolsz

Egy igazi kis kincses-sziget a belvárosban a Filantrópia adománybolt, ahol az adományozáson felül vásárlásainkkal energiahatékonysági projekteket is finanszírozunk. A bolt ötletéről és a hétköznapi működésről Mester Zsuzsával és Vörös Júliával beszélgettünk.

Magyar gyümölcslé automatából, felesleges csomagolás nélkül

A Magnet Bank menzáján kipróbáltuk a Derecskei gyümölcslé automatát. Igazi gyümölcslé csomagolás nélkül: kevés helyen találunk ilyet. Próbáljatok meg ti is ilyet szervezni a munkahelyetekre, a suliba, a kedvenc éttermetekbe!

Varronomia – ahol a használt pólók újjászületnek

Ősszel ellátogattunk a „Budapesti Nemnövekedés Hét“ egyik workshopjára, a Varronomia közösségi varróműhelyhez. Szemünk előtt és a saját kezünk által születtek újjá a használt pólók. 

Ötletek az ökotudatos iskolakezdéshez

Az iskolakezdés minden évben óhatatlanul társul a tanszer-beszerezéssel. Füzetre, tollra, ceruzára, táskára, papírra van szükség, valamiben hordani kell a tornacuccot és az uzsonnát. Cikkünkben bemutatjuk a környezetbarát alternatívákat.

Szellemvárossá vált az egykori elektronikai hulladékok feldolgozásának központja

Guiyu néhány éve még az elektronikai hulladékok feldolgozásának központja volt. A kínai hatóságok felvették a harcot a környezetszennyezéssel és a város egyik napról a másikra kiürült.

A rossz és a jó műanyagok

A műanyagokról érdemes tudni, hogy melyik mire használható, melyikben tárolhatunk élelmiszert. 

Videók

Nej!lon

Egy film arról, hogy honnan jön, és hová kerül az a sok műanyag kacat, amely mindannyiunkat körülvesz. A filmet megnézheted szeptember 15-én rendezendő Carrot Mob-on.

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében