Hulladék

Hol végzi a gyógyszerhulladék?

Több mint 270 tonna gyógyszert gyűjtöttek be szelektíven 2015-ben. Hol gyűjtik, hova kerül és ki fizeti az ártalmatlanítást?

Etikus és környezetbarát karácsonyi ajándékok

Termékeket, szolgáltatásokat ajánlunk azok számára, akiknek a karácsonyi ajándékozásnál fontos, hogy kik, hogyan, milyen körülmények között állították elő az ajándékot, és az mennyire környezetbarát.  

Gyerekkönyvek környezetvédelemről és a másságról 3-12 éves korig

Egy-egy jól megválasztott mesekönyvvel nyitottá, érzékenyebbé tehetjük csemetéinket olyan témák iránt, mint a környezet- és természetvédelem, vagy a másság elfogadása.  2015-ben és korábban megjelent mesekönyvet ajánlunk. 

Biobrikett: környezetbarát, olcsó fűtési alternatíva

Az elmúlt években külföldi mintára Magyarországon is elkezdtek biobrikettet gyártani hulladék biomasszából hátrányos helyzetű, főként vidéki roma közösségek. Így elő lehet állítani a rászorulók téli tüzelőjének egy részét. Ugyanakkor vannak problémák is a módszerrel.

Ahol még a mosószer is helyi – csomagolásmentes bolt Belgiumban

2014 decemberében nyílt meg Belgium második csomagolásmentes boltja Leuvenben. A termékek nagy részét kimérve árulják, de már az alapanyag beszerzésénél is törekednek a fenntarthatóságra: még a mosószer is helyi. 

Ökodivat, újrafarmer - a Réthy Fashion-nél jártunk

Éva régóta vonzódik a divathoz. Mindig is úgy gondolta, ha egyszer erre a területre téved, valami különlegeset szeretne alkotni. Ma már egyedi ruhákat tervez használt farmerból és divatbemutatót szervez iskolásoknak. 

Videók
Videó megtekintése

Nej!lon

Egy film arról, hogy honnan jön, és hová kerül az a sok műanyag kacat, amely mindannyiunkat körülvesz. A filmet megnézheted szeptember 15-én rendezendő Carrot Mob-on.

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében