alap kinézet

System Messages

Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája

Valentin nap: rózsaszín köd helyett tudatos vásárlás

Közeleg a Valentin nap, ami akár tetszik-akár nem itthon is a „jeles” napok közé került, amikor megajándékozzuk szeretteinket és a kereskedők ajándékötletek tömegével árasztanak el bennünket. Persze ajándékot kapni mindenki szeret és adni legalább annyira jó, mint kapni ezért ezen a napon is maradjunk tudatos vásárlók.

Goals for Good - így érd el hatékonyan a céljaidat!

Még nem vagy 30 és diplomás állásban dolgozol? Részt vennél egy izgalmas képzésen és kutatási programban arról, hogyan tűzd ki okosan céljaidat, és hogyan érheted el azokat? Csatlakozz a Goals for Good programhoz! 

Holnap – a César-díjas film a szívügyeinkről már nálunk is

Február 14-től országszerte 20 helyszínen vetítik a Holnap című filmet, amely 2016-ban elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó Césár-díjat, és több mint egymillió nézőt vonzott Franciaországban. A filmben olyan hétköznapi embereket, közösségeket ismerhetünk meg, akik egy boldogabb, zöldebb, igazságosabb jövőért cselekszenek. 

Enyém? Tiéd? Legyen inkább kölcsön!

Számos olyan használati eszközt vagy szolgáltatást veszünk igénybe, amire valójában csak hébe-hóba van szükségünk. Költséghatékonyabb, ha ezeket a tárgyakat inkább átmenetileg kölcsönözzük vagy kölcsön adjuk, legyen szó akár kemping céljára kiadott kerttől, autómegosztásról vagy gyerekbringáról. 

Felejtsd el a szuperkaját!

Miért hisszük el boldogan, hogy egy egzotikus bogyó, azték mag vagy ázsiai gyökér fog megmenteni a betegségektől? Miért jó, és miért baj, hogy manapság a pacal vagy a karalábé helyett épp az avokádó, a chia vagy a quinoa a trendi?

Két gyerek, nulla kerék, avagy Bea Johnson után szabadon

Egy év ruhavásárlás nélkül, világ körüli út hulladékmentesen, két gyerek, nulla kerék- csak néhány azoknak a bloggereknek a vállalásaiból, akiket megihletett Bea Johnson zero waste ideológiája, vagy csak egyszerűen nem akarnak beszállni a fogyasztói társadalom mókuskerekébe. Mellesleg hús-vér emberek. 

Videók

Freegan - a feleslegről

A freegan életmódot választók egészen új szemszögből mutatják meg a mindennapjaink során keletkező ételfelesleget. Valóban hulladék? A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Zöld Pók Alapítvány filmje.
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

Praktikus ötletek

  •      Tippek vakációzáshoz – érkezés után
  •      Környezetbarát ajándékötletek vendégségre

Linkek

  •      Zöldköznapok
  •      Szívesség.net
  •      Freegan: tudatos nem-vásárlók
  •      Ökorazzi
  •      Eco-chick
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

Smink