Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája

Bámulatos táskák az upcycling magyar képviselőitől

A mindennapok során felhalmozott tárgyak előbb utóbb elkopnak, elromlanak, vagy csak egyszerűen lecseréljük őket. Egyre több upcycling vállalkozás működik, akik új életre keltik a lyukas farmernadrágot vagy bicikligumit, a reklámmolinót és a biztonsági övet. 

Mikor ideális lecserélni háztartási gépeinket?

Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának tavaly kiadott jelentése fontos kérdésekre ad választ: meddig kéne használnunk a laptopot, a tévét, a mobiltelefont? Mikor érdemes még javíttatni, és mikor érkezik el a pillanat, amikor környezetileg már nagyobb teher a régi hűtőszekrényünk működtetése, mint ha újat vásárolunk?

Valentin nap: rózsaszín köd helyett tudatos vásárlás

Közeleg a Valentin nap, ami akár tetszik-akár nem itthon is a „jeles” napok közé került, amikor megajándékozzuk szeretteinket és a kereskedők ajándékötletek tömegével árasztanak el bennünket. Persze ajándékot kapni mindenki szeret és adni legalább annyira jó, mint kapni ezért ezen a napon is maradjunk tudatos vásárlók.

Goals for Good - így érd el hatékonyan a céljaidat!

Még nem vagy 30 és diplomás állásban dolgozol? Részt vennél egy izgalmas képzésen és kutatási programban arról, hogyan tűzd ki okosan céljaidat, és hogyan érheted el azokat? Csatlakozz a Goals for Good programhoz! 

Holnap – a César-díjas film a szívügyeinkről már nálunk is

Február 14-től országszerte 20 helyszínen vetítik a Holnap című filmet, amely 2016-ban elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó Césár-díjat, és több mint egymillió nézőt vonzott Franciaországban. A filmben olyan hétköznapi embereket, közösségeket ismerhetünk meg, akik egy boldogabb, zöldebb, igazságosabb jövőért cselekszenek. 

Kölcsönözz sátrat, könyvet, autót!

Számos olyan használati eszközt vagy szolgáltatást veszünk igénybe, amire valójában csak hébe-hóba van szükségünk. Költséghatékonyabb, ha ezeket a tárgyakat inkább átmenetileg kölcsönözzük vagy kölcsön adjuk, legyen szó akár kemping céljára kiadott kerttől, autómegosztásról vagy gyerekbringáról. 

Videók

Freegan - a feleslegről

A freegan életmódot választók egészen új szemszögből mutatják meg a mindennapjaink során keletkező ételfelesleget. Valóban hulladék? A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Zöld Pók Alapítvány filmje.
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében