Étel-ital

Mennyire nem éri meg a kisdobozos üdítő?

Mennyivel fizetünk többet, ha a kisdobozos üdítőt pakoljuk a gyerek uzsonnájához? Bármennyire is kompakt, miért nem éri meg kis kiszerelésben gyümölcslevet vásárolni? Megvettük, kiszámoltuk.

Többet költünk élelmiszerre, de kevesebbet fogyasztunk belőle

100 ezer forinttal többet költöttünk élelmiszerre 2014-ben, mint 2000-ben, viszont drasztikusan csökkent a gyümölcs- és zöldségfogyasztásunk.

"Régen csak tanítottam a fenntarthatóságot, ma meg is élem!" - az Évkerék Ökotanya története

Virágzik a közösségi élet az Évkerék Ökotanyán, az egyik legelső hazai közösségi gazdaságban. A tagok receptblogot írnak, önkénteskednek, ünnepeket szerveznek és élvezik a zöldségközösség adta fenntartható életformát.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a jófej helyek bemutatják

Tavaszi ajándékzápor a TVE-nél: barlangtúra, vietnámi vacsora, fair trade shea vaj, bio bor, elektromos bringa tesztelés, zöldségdoboz. Csak néhány a Tudatos Vásárló Kedvezménykártya elfogadóhelyek felajánlásai közül, amelyeket májusban az új és régi támogató tagjaink között sorsolunk ki. Legyél Te az egyik szerencsés nyertes!

Az előrecsomagolt és szeletelt drágább - de tudod, hogy mennyivel?

Legutóbb megnéztük, mennyivel kell többet fizetnünk az előrecsomagolt sajtért, és most ennek mintájára a szalámit is leteszteltük. Vajon mennyibe is kerül az a pár perc sorban állás?

A jótállás

Az ember gyakran találkozik különböző hirdetésekben, plakátokon, weboldalakon azzal, hogy az eladó „garanciát vállal” az általa kínált termékre vagy szolgáltatásra. A garancia nem jogi kifejezés: jogi megfelelője a jótállás. 

Videók
Videó megtekintése

Az alma meséje

Köztudott, hogy a fejlődő országokból érkező banán és narancs előállítása rabszolgamunkával és jelentős környezetpusztítással jár. A magyarországi gyümölcsültetvényeken sem sokkal jobb a helyzet. Keresd a méltányos almát! http://tudatosvasarlo.hu/alma
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében