Étel-ital

A Közösségi Mezőgazdálkodás Mozgalmának Európai találkozóján jártunk

Szeptemberben aTVE részt vett részt a Közösségi Mezőgazdálkodás Mozgalmának 3. Európai Találkozóján a csehországi Ostravában.  Az alábbiakban lelkes csapatunk képes beszámolóját olvashatjátok.

Velencei meggy közvetlenül a termelőtől

A Velencén működő Borka Kft. nem csak friss gyümölcsöt értékesít, de magas minőségű feldolgozott termékekkel is megjelenik a hazai piacon. A családi vállalkozás vezetőivel beszélgettünk meggyszüret idején. 

Az appon keresztül olcsóbban megvehető a maradék élelmiszer

Szerencsére egyre többen dolgoznak azon, hogy minél kevesebb ehető étel landoljon a szemetesben, remek példa erre az olasz Last Minute sotto Casa applikáció is, amely a boltokat köti össze a helyi lakókkal.

Barát vagy ellenség a zöld béka?

Miközben rohamosan terjed, a Rainforest Alliance fenntarthatósági minősítést az utóbb időben rengeteg kritika érte. Vajon tudatos vásárlóként megnyugodhatunk, ha ilyen terméket választunk?

Zöldségátvétel percről-percre: a gazdaságtól az asztalomig

A Birs zöldségközösség egyik tagja bemutatja, hogy néz ki egy zöldségátadós nap percről percre. Mit csinál a fogyasztó és a gazda, na és mi történik a zöldséggel egy nap alatt? Képes riportunk következik. 

Ötletek az ökotudatos iskolakezdéshez

Az iskolakezdés minden évben óhatatlanul társul a tanszer-beszerezéssel. Füzetre, tollra, ceruzára, táskára, papírra van szükség, valamiben hordani kell a tornacuccot és az uzsonnát. Cikkünkben bemutatjuk a környezetbarát alternatívákat.

Videók

Az alma meséje

Köztudott, hogy a fejlődő országokból érkező banán és narancs előállítása rabszolgamunkával és jelentős környezetpusztítással jár. A magyarországi gyümölcsültetvényeken sem sokkal jobb a helyzet. Keresd a méltányos almát! http://tudatosvasarlo.hu/alma
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

idénynövények - szeptember

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében